Helgens hete filmtips

Benk deg i sofaen - denne helgen er det i hvert fall fem filmer du bør få med deg.

Den enkleste oversikten over kveldens TV-programmer får du ved å bruke SOLs TV-guide. Her kan du også lage din egen TV-guide med bare dine kanaler. Dødelig våpen - obligatoriskpensum for filminteresserte (foto: Filmweb.no)

Dødelig våpen

Fredag 13. april kl. 21.30 (TVNorge) Denne filmen var det endelige gjennombruddet for Mel Gibson. Selv om filmen begynner å bli voksen, holder den seg godt og kan like gjerne ses i dag som da den kom i 1987. Herlig action-komedie på sitt beste!   Jack Nicholson spiller pågående og opprørsk - noe han er flink til (foto: Filmweb.no).

Gjøkeredet

Fredag 13. april kl. 21.45 (NRK2) Regissør-legenden Milos Forman står bak helgens største filmperle, nemlig Gjøkeredet med originaltittelen One Flew Over the Cuckoo's Nest. Filmen fra 1975 vant fem Oscar, og hovedrolleinnehaver Jack Nicholson ble for alvor lagt merke til i sin rolle som pågående og opprørsk pasient på mentalsykehus. Fem år etter spilte han i Ondskapens Hotell (The Shining).   En ung Johnny Depp og en blond Christina Ricci (foto: Filmweb.no)

Sleepy Hollow

Fredag 13. april kl. 00.10 (TV4 SE) Året er 1799. Politimannen Ichabod Crane blir sendt til en liten landsby utenfor New York for å oppklare tre mord. Likene er halshogd og hodene er forsvunnet. Ryktene vil ha det til at drapene er gjort av et spøkelse - den hodeløse rytter ... Johnny Depp og Christina Ricci gjør en svært god figur i denne estetisk vakre og stillferdige (og skumle) grøsseren fra 1999. En vanlig positur for Hugh Grant (foto: Filmweb.no)

Fire bryllup og en gravferd

Søndag 15. april kl. 21.00 (FEM) Vi våger påstanden om at denne filmen kanskje er en av de mest sette i den litt modne aldersgruppen (filmen har, litt overraskende, allerede blitt 18 år). Og sjansen for at de har lyst til å se filmen enda en gang er temmelig stor ... Fire bryllup og en gravferd kan på mange måter kalles en feel-good-film, og det var her Hugh Grant for alvor ble kjent for sin berømte stotring og mumling. Herlig!   En fin avslutning på helgen - Hot Fuzz fra 2007 (foto: Filmweb).

Hot Fuzz

Søndag 15. april kl. 21.30 (NRK3) Ukens siste dag er helt perfekt for lettbeint og enkel humor. Og den får du mye av Hot Fuzz. Nicholas Angel er en fantastisk god politimann og for å unngå å overskygge resten av politistyrken i London blir han sendt til den lille landsbyen Sandford. Alt virker stille og rolig der, helt til det dukker opp to lik av to halshogde skuespillere ... Denne actionkomedien fra 2007 er en glitrende avslutning på helgen.