Helgens hete filmtips

Gjør deg klar for en mannsdominert (og knakende fin) filmhelg.

(upublisert) Opprettet
Den enkleste oversikten over kveldens TV-programmer får du ved å bruke SOLs TV-guide. Her kan du også lage din egen TV-guide med bare dine kanaler. En film du neppe kommer til å glemme. Blodig og festlig på samme tid (foto: Filmweb.no).

Pulp Fiction

Fredag 20. april kl. 00.05 (TV4) Denne råtassen av en film var gjennombruddet for stjerneregissør Quentin Tarantino. Da den kom i 1994, ble den både bejublet av kritikerne og en kassasuksess. Med sin kjappe, elektriske dialog, herlige musikk, ironiske tvister og voldsomme action-scener er dette gjerne en film du ser flere ganger. Dessuten er den stappet full av stjerner, blant annet John Travolta, Samuel Jackson, Uma Thurman og Bruce Willis - for å nevne noen.   Zach Braff står bak regi, manus og er også hovedrolleinnehaver (foto: Filmweb.no).

Garden State

Lørdag 21. april kl. 23.00 (TV2 Zebra) Bildet vi har valgt for denne filmen er ganske illustrerende (og temmelig flott, ikke sant?). Zach Braff er vanligvis å se i sykehusserien «Scrubs», men med denne filmen debuterte han som  regissør i 2004. Filmen fikk god mottakelse av både publikum og kritkere. Filmen er en svart, men hjertevarm og annerledes komedie, og flere kjente skuespillere dukker opp i små og store roller.   Oscar-vinnenende Martin Scorsese er regissøren som står bak Shutter Island (foto: Filmweb.no).

Shutter Island

Søndag 22. april kl. 21.00 (TV4) Her får du servert en psykologisk thriller av de sjeldne. Leonardo di Caprio storspiller i denne filmen fra 2010, som også byr på skuespillere som Ben Kingsley. Teddy Daniels etterfrosker forsvinningen av en morder som har rømt fra et sinnssykehus. Det går rykter om at hun gjemmer seg på den isolerte øya Shutter Island. Fram med popcornet, og skru av lysene!     Robert Downey Jr. overbeviser som Tony Stark i Iron Man (foto: Filmweb.no).

Iron Man

Søndag 22. april kl. 21.10 (TV2 Zebra) Tony Stark (Robert Downey Jr.) er mangemillionær og en genial oppfinner. Han bruker sine omfattende ressurser og skaperevne til å konstruere en høyteknologisk rustning som gjør han i stand til å fly, skyte dødelige energistråler og løfte mange ganger mer enn et normalt menneske. Som Iron Man bekjemper han skurker og ondskap over hele verden. Vellaget, underholdende og engasjerende film med en god historie.   Himmelens ukronede konge, Sky Captain (foto: Filmweb.no).

Sky Captain and the World of Tomorrow

Søndag 22. april kl. 21.30 (NRK 3) Den gale vitenskapsmannen Dr. Totenkopf og hans forskrudde planer truer hele menneskeheten. Ved hjelp av reporteren Polly Perkins og sin trofaste spitfire, må Sky Captain på vingene og kjempe i luft, ild og vann for å gjenopprette verdensordenen. Denne filmen er laget på en måte du kanskje ikke har sett før - og den fikk mye oppmerksomhet da den kom i 2004 på grunn av sitt estetiske uttrykk og sin stjernespekkede rolleliste. Drøm deg bort.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.