Helgens hete filmtips

Vi skal se film i helgen - skal du?

Den enkleste oversikten over kveldens TV-programmer får du ved å bruke SOLs TV-guide. Her kan du også lage din egen TV-guide med bare dine kanaler. Fra «Terminator» til guvernør i California - Arnold Schwarzenegger har hatt en spesiell karriere (foto: Scanpix).

Terminator

Fredag 4. mai kl 21.30 (TV 3) Sarah Connor er en helt vanlig jente. Hun arbeider som servitør på en kafé og tror at livet er ganske vanlig - helt til hun møter Kyle Reese. Han påstår at han er fra fremtiden, og at han forsøker å redde livet hennes fra en fryktelig drapsmaskin som også er sendt tilbake fra fremtiden for å drepe henne. Til å begynne med tror ikke Sarah på den forvirrede mannen, men så snart den grusomme drapsmaskinen åpenbarer seg forandrer dette seg raskt. Sarah må begynne sin kamp for å overleve.   Megan Fox fikk sitt store gjennombrudd i «Transformers» (foto: Filmweb.no).

Transformers

Fredag 4. mai kl 23.00 (TV 4) Planeten Cybertron er bebodd av robotrasen Transformers som har evnen til å forandre seg til andre mekanismer og hver enkelt har en unik mekanisk forkledning. Robotene er delt inn i to leire: de gode og rettferdige Autobots, ledet av Optimus Prime, og de onde Decepticons, ledet av Megatron (som forandrer seg til et skytevåpen som passer situasjonen). Filmens historie er full av fascinerende action, der både gode og onde krefter kan være ødeleggende for menneskeheten, men filmen inneholder mye humor og byr også på en teskje romantikk.   Brad Pitt og Cate Blanchett er to stjerneskuespillere i «Babel» (foto: Filmweb.no).

Babel

Lørdag 5. mai kl . 22:20 (TV 2) To marokkanske gjetergutter tester ut en rifle. Et skudd treffer en amerikansk kvinne i en turistbuss. Denne hendelsen utløser en kjede av andre hendelser som involverer mennesker i tre ulike land og kontinenter. Det er ikke mange ganger tidligere i filmhistorien at virkelighet og fiksjon har kollidert som i Babel, Alejandro Gonzalez Inarritus (Amores Perros, 21 Grams) oppdatering av den bibelske myten som hevder å være opprinnelsen til menneskehetens manglende kommunikasjon.     Drew Barrymore og Hugh Grant (foto: Filmweb.no).

Music and lyrics

Søndag 6. mai kl 21.00 (FEM) Det oppstår søt musikk mellom Drew Barrymore og Hugh Grants rollefigurer i Music and Lyrics. En falmet 80-tallsstjerne får en ny sjanse når et av dagens popikoner ønsker at han skal skrive en sang for henne. Problemet er bare at han ikke er i stand til å skrive tekster. Redningen kommer fra uventet hold. Snart oppstår søt musikk - på mange måter.   Will Smith som Robert Neville (foto: Filmweb.no).

I am legend

Søndag 6. mai kl. 21.00 (Tv 3) Robert Neville (Will Smith) er en briljant forsker, men selv ikke han kunne stoppe det forferdelige viruset som var ustoppelig, uten kur, og laget av mennesker. Av en eller annen grunn er Neville immun og den eneste gjenlevende i New York og kanskje også i verden. De siste 3 årene har Neville trofast sendt ut daglige radiomeldinger, desperat for å finne andre overlevende som kan være der ute. Men han er ikke alene. Mutante ofre av pesten - De Smittede - lurer i skyggene og overvåker hver eneste bevegelse Neville gjør, mens de venter på at han skal gjøre en fatal feil.  
Falt ingen av filmene i smak? Vel, da håper vi du finner noen du liker her. Og tips oss gjerne om andre filmer du anbefaler - vi tar gjerne imot kommentarer i debattfeltet under. God filmhelg!