Helgens hete filmtips

Det er helt trygt å skru på TV-en i helgen. Flere gode filmer venter nemlig på deg.

Den enkleste oversikten over kveldens TV-programmer får du ved å bruke SOLs TV-guide. Her kan du også lage din egen TV-guide med bare dine kanaler.   Eric Bana spiller Hulken - som her er i en noe animert versjon, naturlig nok (foto: Filmweb.no).

Hulken

Fredag 11. mai kl 23.00 (TV 3) Superhelter er alltid på moten, og Hulken kjenner mange av oss fra tegneserieheftene da vi var små. Hva hvis du alltid hadde noen til å passe på deg? Noen til å forsvare deg når en bølle utfordrer deg, når du trues i trafikken, når du blir angrepet av en knivraner? Vitenskapsmannen Bruce Banner forvandles til en grønn, gigantisk skapning og tvinges til å kjempe mot de onde kreftene i verden - og sine egne demoner. Tegneseriefiguren fra barndommen ble til film i 2003.   En film du rett og slett ikke glemmer. Tom Hanks' innsats i 2000 var formidabel (foto: Filmweb.no).

Cast Away

Fredag 11. mai kl. 21.30 (TVNorge) Chuck er høyt oppe i FedEx-systemet, og  lever et stressende og effektivt liv, styrt av klokka. På vei til Malaysia styrter imidlertid flyet hans i havet, og han våkner opp på en øde øy. Det var ikke bare Chuck som gjennomgikk en enorm forandring gjennom filmen, også hovedrolleinnehaver Tom Hanks gikk ned 15 kg og lot håret vokse. Du kommer nok også til å bli litt glad i Wilson, Chucks noe spesielle venn ... bare vent og se!   Mon tro om Demi husker noen av sine gamle triks og viser frem til Ashton iblant? (Foto: Filmweb.no)

Striptease

Lørdag 12. mai kl. 21.00 (MAX) Har du noen gang lurt på hvorfor Demi Moore er kjent? Vel, hun har jo blitt like berømt for sine ekteskap med Bruce Willis og Ashton Kutscher som for sin karriere. Men det var i filmen Striptease at hun fikk sitt lille gjennombrudd. Og det er jo i grunnen ikke så rart, i tråd med filmens tittel stripper fruen - og hun er ganske så flink. Om filmen i seg selv er fantastisk, kan diskuteres - men du kommer i hvert fall til å huske Demi etter å ha sett den.     Prepare to be boarded! Lær mer piratprat ved å trykke på bildet (foto: Filmweb.no)

Pirates of the Caribbean

Lørdag 12. mai kl. 21.30 (TVNorge) Aaaaaaarrrrr! Piratene tok oss med storm i 2006, og i 2007 kom denne oppfølgeren. Will, Elizabeth og kaptein Barbossa er på en desperat jakt for å befri Jack Sparrow og «The Black Pearl». Det er ikke rart at disse filmene fenger publikum i alle aldersgrupper. Det er stor humor, mye drama, filmtekniske finesser til å bli imponert over og ikke minst mye pent å se på ... Johnny Depp, Orlando Bloom og Keira Knightley gjør en fremragende innsats.   Clive Owen spiller i 'Inside Man' - en film om det perfekte bankran (foto: Filmweb.no).

Inside Man

Søndag 13. mai kl. 21.25 (NRK 3) Historien om et bankran: Fire personer med arbeidsklær og malerutstyr spaserer inn i lokalene til Manhattan Trust-banken på Wall Street i New York. Men 'malerne' er alt annet enn ærlige håndverkere: i løpet av sekunder tar de kontroll over bankfilialen, med 50 kunder og bankansatte som gisler. Bak filmen står litt av et stjernelag. Spike Lee regisserer, mens skuespillerne Denzel Washington, Clive Owen og Jodie Foster som vanlig leverer varene.  
Falt ingen av filmene i smak? Vel, da håper vi du finner noen du liker her. Og tips oss gjerne om andre filmer du anbefaler - vi tar gjerne imot kommentarer i debattfeltet under. God filmhelg!