Helgens hete filmtips

TV-kanalene har bestemt seg for å gi deg ekte filmglede denne helgen. Nyt!

(upublisert) Opprettet
Den enkleste oversikten over kveldens TV-programmer får du ved å bruke SOLs TV-guide. Her kan du også lage din egen TV-guide med bare dine kanaler.   Wolverine er bare én god grunn for hvorfor du bør se X-Men 2 (foto: Filmweb.no).

X-Men 2

Fredag 1. juni kl. 23.40 (TV 2 Zebra) X-Men har vært utstøtt siden de ble født, selv om - eller fordi - de er neste stadium i menneskehetens utvikling. Hver og en er født med en unik genetisk mutasjon som gir dem usedvanlige krefter. Men som vanlig frykter mennesker det de ikke forstår, og dermed er kampen i gang. For jenter som kanskje ikke er så glad i action, må det være lov å si at Hugh Jackman er verdt titten alene.   Dette er Brad Pitt. Ja, det er helt sant! (Foto: Filmweb.no)

Den fantastiske historien om Benjamin Button

Lørdag 2. juni kl. 21.30 (TVNorge) Denne herlige filmen er basert på F. Scott Fitzgeralds historie fra 1920-tallet om mannen som blir født gammel og blir yngre for hvert år som går. Benjamin blir født i New Orleans i 1918 og vi blir med på hans reise gjennom hele 1900-tallet. Du vil helt klart se Brad Pitt på nye måter. Filmen er verdt å se utelukkende for sitt deilige, estetiske uttrykk.   Helen Mirren fikk Oscar for sin rolle som dronning Elizabeth (foto: Filmweb.no).

The Queen

Lørdag 2. juni kl. 21.40 (TV 2) «Folkets prinsesse», Diana, er nettopp omkommet i en bilulykke i Paris. Dronningen og familien mener det er best at de holder seg i ro bak Balmoral slotts lukkede dører. Folket er i sorg og forstår ikke valget. Den nyvalgte statsministeren Tony Blair forsøker å overbevise kongefamilien om at de må tale til folket om sorgen etter tapet av Diana. Mirren imponerte virkelig i denne rollen som dronning - og likheten er nifs til tider.   Justin Timberlake og Christina Ricci (foto: Filmweb.no).

Black Snake Moan

Lørdag 2. juni kl. 01.10 (TV 4) Verden til en misbrukt og skadet kvinne raser sammen da mannen hennes reiser i militæret. Halvnaken og bevisstløs er Rae etterlatt i veikanten for å dø da Lazarus finner henne. Gjennom bluesmusikken som han lever og ånder for, utvikler det seg etter hvert et usannsynlig vennskap mellom de to. Justin Timberlake, Christina Ricci og Samuel L. Jackson er hovedpersonene i dette dramaet fra 2006.   Et fantastisk actioneventyr! (Foto: Filmweb.no).

Avatar

Søndag kl. 21.00 (TV 2 Zebra) James Cameron (les: Titanics far) ga oss dette fantastiske eventyret i 2009, og filmen tok både anmeldere og publikum med storm. På planeten Pandora oppstår det en konflikt mellom urbefolkningen og menneskene, som vil utnytte planetens verdifulle naturressurser. Atmosfæren på Pandora er giftig, og det er blitt opprettet et eget Avatar-program, der menneskers bevissthet kobles til en avatar. Denne filmen må du se!  
Falt ingen av filmene i smak? Vel, da håper vi du finner noen du liker her. Og tips oss gjerne om andre filmer du anbefaler - vi tar gjerne imot kommentarer i debattfeltet under. God filmhelg!

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.