Helgens hete filmtips

Reprisene herjer på TV, men sommeren er definitivt tid for gode filmer. Her er helgens anbefalinger.

(upublisert) Opprettet
Den enkleste oversikten over kveldens TV-programmer får du ved å bruke SOLs TV-guide. Her kan du også lage din egen TV-guide med bare dine kanaler.   Kate Beckinsale som Ava Gardner og Leonardo di Caprio som Howard Hughes (foto: Filmweb.no).

The Aviator

Fredag 8. juni kl. 21.00 (TV 2 Zebra) Howard Hughes var den raskeste i luften, den rikeste på jorden og en av de mest omtalte skikkelsene i det 20. århundret. På overflaten levde han det perfekte liv, men Hughes slet med alvorlige problemer og ble etter hvert sin egen verste fiende. Nok en film med Martin Scorsese i regissørstolen og Leo i hovedrollen. En kombinasjon som fungerer temmelig godt.   Natalie Portman og Clive Owen i Closer (foto: Filmweb.no).

Closer

Fredag 8. juni kl. 21.00 (SVT1) En kjærlighetshistorie om tilfeldige møter, umiddelbare forelskelser og svik. Skjebnen gjør at fire mennesker møter hverandre og innleder ulike forhold til hverandre.   Avdøde Heath Ledger spiller en hippie-skater i Lords of Dogtown - verdt å få med seg!

Lords of Dogtown

Lørdag 9. juni kl. 21.00 (TV 2 Zebra) Velkommen til 70-tallet! Vi følger en gruppe unge og talentfulle skatere og surfere i Santa Monica i California. De lånte blant annet tomme svømmebasseng mens villaeieren var på ferie - og helt intetanende ... Selveste Heath Ledger spiller helten som ungdommene ser opp til.   Unge Cloë Sevigny og Hilary Swank i Boys Don't Cry, som sistnevnte fikk Oscar for (foto: Filmweb.no).

Boys Don't Cry

Lørdag 9. juni kl. 21.00 (TV 2 Filmkanalen) Filmen er basert på den sanne historien om Brandon Teena. Brandon har det bedre enn noensinne, han lever ut sin drøm som den - i sine øyne - perfekte gutten. Men han bærer på en stor hemmelighet som kan snu hele tilværelsen på hodet. Og har du lest rollelisten, kan du kanskje forstå hva hemmeligheten består i. En sterk film, som ga Oscar til hovedrolleinnehaveren.   Julianne Moore og Mark Wahlberg i Boogie Nights (foto: Filmweb.no).

Boogie Nights

Søndag 10. juni kl. 21.00 (MAX) Nok en film med utgangspunkt i 70-tallet. Hollywood sommeren 1977 består av et eneste stort diskoparty med kokainorgier og løssluppen sex. Pornofilmprodusenten Jack Horner lager «kunstneriske» langfilmer og er på jakt etter en ny stjerne. Tilfeldigvis dukker unge Dirk Diggler opp, som er en naiv unggutt med et «stort» talent.   Danske Viggo Mortensen har hovedrollen i «The Road».

The Road

Søndag 10. juni kl. 21.00 (MAX) En far og hans sønn vandrer gjennom et postakpokalyptisk USA. Reisemålet er sørlige breddegrader, men de vet ikke hva som venter dem. Langs veien herjer lovløse, kannibalistiske bander.  Dette er filmatiseringen av Cormac McCarthys bestselgende roman ved samme navn. I 2007 fikk romanen kanskje den aller gjeveste prisen en fiksjonsroman kan få, Pulitzer-prisen.
Falt ingen av filmene i smak? Vel, da håper vi du finner noen du liker her. Og tips oss gjerne om andre filmer du anbefaler - vi tar gjerne imot kommentarer i debattfeltet under. God filmhelg!

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.