Helgens hete filmtips

Selv om ingen helt vil innrømme det, sniker høsten seg på. En perfekt årstid for å holde seg innendørs og se gode filmer.

(upublisert) Opprettet
Den enkleste oversikten over kveldens TV-programmer får du ved å bruke SOLs TV-guide. Her kan du også lage din egen TV-guide med bare dine kanaler. Sharon Stone er bare en av de mange kjente skuespillerne i «Broken Flowers» (foto: Filmweb.no).

Broken Flowers

Fredag 17. august kl. 21.00 (TV 2 Zebra) Don Johnsten (Bill Murray) får en parfymert, rosa konvolutt i postkassen hvor innholdet avslører at han har en sønn som er på sporet av ham. Don har vært veldig glad i damene, og det er derfor ikke enkelt å finne moren. Men reisen dit er mer enn interessant. Helt sant. Regissør Jim Jarmusch leverer som vanlig varene. Det skal godt gjøres å ikke la seg påvirke av denne filmen (foto: Filmweb.no).

Den grønne mil

Lørdag 18. august kl. 21.40 (TV 2) Stålsett deg for en gripende film. Året er 1935. Paul Edgecomb (Tom Hanks) jobber i fengselet Cold Mountain. Her venter dødsdømte fanger på sin siste vandring over det grønne linoleumsgulvet mot den elektriske stolen - «den grønne mil». En dag dukker John Coffey opp, og fangevokterne oppdager at han har noen helt spesielle evner. Og kan han være uskyldig? Når livet ditt er en realityshow - uten at du vet om det (foto: Filmweb.no).

The Truman Show

Lørdag 18. august kl. 23.55 (TV4) Da Truman Burbank var spedbarn ble han adoptert av en tv-stasjon, og hans liv har siden vært et 24-timersshow. Fint, det? Jo da. Bortsett fra at Truman selv er den eneste som ikke har vært klar over det. Hilary Swank briljerte i filmen fra 2004 (foto: Filmweb.no).

Million Dollar Baby

Søndag 19. august kl. 20.55 (NRK3) Dette boksedramaet fikk fire Oscar-statuetter i 2005. Den vant for beste film, beste regi, beste kvinnelige hovedrolle og beste mannlige birolle. Frankie Dunn (Clint Eastwood) har trent opp flere fantastiske utøvere gjennom et langt liv i bokseringen. Det aller viktigste han lærer sine boksere er leksen som også styrer hans eget liv - fremfor alt annet, beskytt alltid deg selv først. Jamie Lee Curtis som fjortis? Jada! (Foto: Filmweb.no).

Freaky Friday

Søndag 19. august kl. 21.00 (FEM) Det er så tullete at det blir moro! Godeste Jamie Lee Curtis og Lindsay Lohan spiller mor og datter, og i denne filmen blir kroppene deres forvekslet etter å ha spist en kinesisk lykkekake. Ikke minst er det morsomt å se Lee Curtis tøysete, og Lohan sånn passe seriøs før hun havnet på kjøret kort tid etterpå.    
Falt ingen av filmene i smak? Vel, da håper vi du finner noen du liker her. Og tips oss gjerne om andre filmer du anbefaler - vi tar gjerne imot kommentarer i debattfeltet under. God filmhelg!

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.