Helgens hete filmtips

De mørke og kjølige høstkveldene er her, og filmhøytiden er i gang.

(upublisert) Opprettet
Den enkleste oversikten over kveldens TV-programmer får du ved å bruke SOLs TV-guide. Her kan du også lage din egen TV-guide med bare dine kanaler. Beatles + Bono + Eddie Izzard = Across The Universe (foto: Filmweb.no).

Across The Universe

Fredag 21. september kl. 23.35 (SVT1) Denne filmen kan vel kanskje kalles Beatles' svar på Mamma Mia. Her får du nemlig Beatles-låter servert på en snor i nyere og oppdatert versjon. Flere kjente mennesker er med, blant annet Eddie Izzard og Bono fra U2. Selv om du ikke liker musikaler, anbefales denne filmen. Du får sannsynligvis et litt annet syn på Beatles-klassikerne, og historien er fengende nok.   Diane Keaton og Al Pacino i Gudfaren III (foto: Filmweb.no).

Gudfaren III

Fredag 21. september kl. 00.20 (TV 4) Ingen over eller ved siden - Gudfaren er ganske sikkert den beste trilogien om mafiavirksomheten. Dette er tredje filmen, og du burde kanskje ha sett de to andre først - men den gjør seg også alene. I den siste filmen forsøker den aldrende mafiabossen don Michael Corleone å legitimisere forretningene sine i New York og Italia. Samtidig tar han en ung protesjé under sine vinger. Elsk eller hat? Vi går for elsk (foto: Filmweb.no).

Avatar

Lørdag 22. september kl. 21.30 (TV 4) James Cameron (les: Titanics far) ga oss dette fantastiske eventyret i 2009, og filmen tok både anmeldere og publikum med storm. På planeten Pandora oppstår det en konflikt mellom urbefolkningen og menneskene, som vil utnytte planetens verdifulle naturressurser. Atmosfæren på Pandora er giftig, og det er blitt opprettet et eget Avatar-program, der menneskers bevissthet kobles til en avatar. Denne filmen må du se!   Hvordan leve når hendene dine ikke har fingrer, men sakser..? (Foto: Filmweb.n)

Edward Saksehånd

Søndag 23. september kl. 14.55 (TV 4) Johnny Depp spiller Edward Scissorhands - en ensom person som lever alene i det gamle herskapshuset på høyden over byen. Han er resultatet av en vitenskapsmanns eksperimenter, en nesten ferdig - og nesten fulkommen - robot. En av de tingene som ikke er ferdig konstruert på Edward hendene. Fingrene er store sakseblader av metall. Finn fram popcornet!   Nicole Kidman, Jude Law og Renee Zellwegger storspiller i Cold Mountain (foto: Filmweb.no).

Cold Mountain

Søndag 23. september kl. 21.00 (FEM) Ada lover å vente på Inman når han reiser avgårde for å kjempe for Sørstatene i den amerikanske borgerkrigen. Livet er hardt for dem begge, og mot krigens slutt deserterer den sårede Inman og starter sin lange vandring tilbake til sin elskede Ada i hjembygda Cold Mountain. Et deilig drama, selv for de som ikke er så altfor glad i klissete kjærlighetshistorier …  
Falt ingen av filmene i smak? Vel, da håper vi du finner noen du liker her. Og tips oss gjerne om andre filmer du anbefaler - vi tar gjerne imot kommentarer i debattfeltet under. God filmhelg!

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.