Helgens hete filmtips

Gamle og nye klassikere. Helgens filmer gir deg frysninger, historie, fantasi, sport og litt av det overnaturlige.

(upublisert) Opprettet
Den enkleste oversikten over kveldens TV-programmer får du ved å bruke SOLs TV-guide. Her kan du også lage din egen TV-guide med bare dine kanaler.

Ondskapens  hotell

Fredag 28. september kl. 01.45 (TV 2) Amerikansk grøsserfilm fra 1980 basert på en roman av Stephen King - og hyllet som en av de aller beste i sin sjanger. For denne filmen er virkelig noe som røsker opp i det innerste av klaustrofobi, indre angst og uro.  Jack Torrance (Nicholson) er en forfatterspire som blir ansatt som vaktmester for å passe på høyfjellshotellet «The Overlook Hotel »over vinteren. Han blir fortalt at det er vanlig at hotellet snør inne i løpet av vinteren, så han og familien må regne med å være totalt isolert i flere måneder. Sammen med sin kone og sitt barn drar han opp til hotellet like før vinterstengingen for å inntre i jobben.

Åndenes Hus

Lørdag 29. september kl. 21.00 (FEM) Gjennom seks ti-år følger vi fattiggutten Esteban Trueba som etter at han har tjent seg rik gifter seg med synske Clara. Sammen med Estebans søster, Ferula, flytter de nygifte ut til Estebans plantasje, Tres Marias. Der tyranniserer han arbeiderne sine og voldtar kvinnene. Sammen med Clara får han datteren Blanca som vokser opp til å bli en sterk og selvstendig, ung kvinne. Esteban er involvert i politikken, på de konservatives side. Det sårer ham dypt når Blanca både følelsesmessig og politisk blir involvert i den revolusjonære aktivisten, Pedro. Han er villig til å gjøre hva som helst for å sette en stopper for forholdet.  

Rocky

Lørdag 29. september kl. 22.30 (Viasat4) Rocky Balboa er en ukjent bokser som sliter med å få fart på karrieren. Han jobber på et slakteri og som torpedo for å overleve. Han får sitt livs sjanse når regjerende tungvektsmester i boksing får en idé om å velge ut en ukjent bokser - og plukker ut Rocky. Vi kan røpe at det ikke ble med denne ene filmen - faktisk er det laget hele seks filmer om Rocky Balboa!  

The Reader

Lørdag 29. september kl. 22.40 (TV 2 Filmkanalen) Den tyske tenåringen Michael innleder på 50-tallet et heftig forhold til den voksne kvinnen Hanna. Forholdet avsluttes like brått som det begynte. Noen år senere blir jusstudenten konfrontert med Hannas belastende fortid, noe som vil prege ham for livet. Kate Winslet har vunnet både Golden Globe og Oscar for sin innsats i rollen som Hanna Schmitz. I tillegg var filmen nominert i hele 5 av de gjeveste Oscarkategoriene!  

Den uendelige historien

Søndag 30. september kl. 17.10 (TV 2 Filmkanalen) Ti-årige Bastian har en livlig fantasi, og lever seg inn i boken om landet Fantasia. Sammen med Atreya redder han landet fra ødeleggelse. En herlig og deilig virkelighetsflukt av en film. Selv om den er gammel og effektene kanskje ikke holder mål i dag, kremt, er den verdt å se for både små og store.    

Zodiac

Søndag 30. september kl. 22.30 (Viasat 4) En person ved navn «Zodiac» begår en rekke brutale mord på slutten av 60-tallet i California. Han fulgte opp mordene ved å sende kodede beskjeder til politiet og tidsskrifter. Beskjedene inneholder ledetråder. Tegneren Robert Graysmith (Gyllenhaal) og flere politimenn viet livet sitt til å finne drapsmannen. Filmen er basert på en virkelig historie, og er en engasjerende historie.    
Falt ingen av filmene i smak? Vel, da håper vi du finner noen du liker her. Og tips oss gjerne om andre filmer du anbefaler - vi tar gjerne imot kommentarer i debattfeltet under. God filmhelg!
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer