Helgens hete filmtips

Mann i grønn badedrakt, Hannibal, Djengis Khan, Batman eller Bill Murray? Du trenger faktisk ikke velge.

(upublisert) Opprettet
Den enkleste oversikten over kveldens TV-programmer får du ved å bruke SOLs TV-guide. Her kan du også lage din egen TV-guide med bare dine kanaler. Ikke en film for sarte sjeler (foto: Filmweb.no).

Hannibal

Fredag 5. oktober kl. 22.00 (SVT1) Ti år er gått siden Hannibal Lecter flyktet fra fangenskap. Han lever nå det gode liv i frihet, men et av hans overlevende ofre har andre planer for ham. Det er noen scener fra denne filmen som sannsynligvis ikke slipper taket med en gang - du er herved advart. En visuelt storslagen film (foto: Filmweb.no).

Mongol - Den ukjente historien om Djengis Khan

Fredag 5. oktober kl. 22.30 (NRK2) Djengis Khan erobret enorme områder på 1100- og 1200-tallet. Denne filmen om den mektige krigeren fikk Oscar for beste utenlandske film i 2007. Her fortelles historien om en av historiens mest berømte hærførere. Kritiker- og publkumsfavoritt (foto: Filmweb.no).

Lost in Translation

Lørdag 6. oktober kl. 21.00 (TV 2 Filmkanalen) Sofia Coppola tok for alvor et steg opp i stjernehimmelen da hun regisserte filmen med Scarlett Johansson og Bill Murray fra 2003. Charlotte er med sin arbeidsnarkomane ektemann på tur til Japan. Bob er i Tokyo for å spille inn en reklamefilm. Deres veier krysses når de møtes i baren på hotellet en natt ingen av dem får sove. Dette er en fin film - rett og slett. Småkleint - og morsomt! (Foto: Filmweb.no)

Borat

Lørdag 6. oktober kl. 22.15 (TV 2 Zebra) Ser du bildet ovenfor? Ja, det er bare en liten smakebit på putefilmen Borat fra 2006. Det er så herlig flaut at man ikke kan la være å le. Borat (Sacha Baron Cohen) er på vei fra Kazakhstan til USA for å lage en dokumentarfilm. På sin ferd møter han virkelige mennesker i virkelige situasjoner med hysterisk morsomme konsekvenser. Mange fordi Borat ikke er spesielt sivilisert, for å si det pent. En film som fikk ble en stor kommersiell suksess og hyllet for sine skuespillerprestasjoner (foto: Filmweb.no).

The Dark Knight

Søndag kl. 21.00 (TV 3) Dette er oppfølgeren til «Batman Begins» hvor Batman høyner innsatsen i krigen mot kriminalitet. Sammen med politisjef Jim Gordon og statsadvokat Harvey Dent begynner å rive i filler de gjenværende kriminelle organisasjonene i byen. Avdøde Heath Ledger ble hyllet i rollen som Joker, mens Christian Bale som vanlig leverer som flaggermusmannen.
Falt ingen av filmene i smak? Vel, da håper vi du finner noen du liker her. Og tips oss gjerne om andre filmer du anbefaler - vi tar gjerne imot kommentarer i debattfeltet under. God filmhelg!
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer