Helgens hete filmtips

Mann i grønn badedrakt, Hannibal, Djengis Khan, Batman eller Bill Murray? Du trenger faktisk ikke velge.

(upublisert) Opprettet
Den enkleste oversikten over kveldens TV-programmer får du ved å bruke SOLs TV-guide. Her kan du også lage din egen TV-guide med bare dine kanaler. Ikke en film for sarte sjeler (foto: Filmweb.no).

Hannibal

Fredag 5. oktober kl. 22.00 (SVT1) Ti år er gått siden Hannibal Lecter flyktet fra fangenskap. Han lever nå det gode liv i frihet, men et av hans overlevende ofre har andre planer for ham. Det er noen scener fra denne filmen som sannsynligvis ikke slipper taket med en gang - du er herved advart. En visuelt storslagen film (foto: Filmweb.no).

Mongol - Den ukjente historien om Djengis Khan

Fredag 5. oktober kl. 22.30 (NRK2) Djengis Khan erobret enorme områder på 1100- og 1200-tallet. Denne filmen om den mektige krigeren fikk Oscar for beste utenlandske film i 2007. Her fortelles historien om en av historiens mest berømte hærførere. Kritiker- og publkumsfavoritt (foto: Filmweb.no).

Lost in Translation

Lørdag 6. oktober kl. 21.00 (TV 2 Filmkanalen) Sofia Coppola tok for alvor et steg opp i stjernehimmelen da hun regisserte filmen med Scarlett Johansson og Bill Murray fra 2003. Charlotte er med sin arbeidsnarkomane ektemann på tur til Japan. Bob er i Tokyo for å spille inn en reklamefilm. Deres veier krysses når de møtes i baren på hotellet en natt ingen av dem får sove. Dette er en fin film - rett og slett. Småkleint - og morsomt! (Foto: Filmweb.no)

Borat

Lørdag 6. oktober kl. 22.15 (TV 2 Zebra) Ser du bildet ovenfor? Ja, det er bare en liten smakebit på putefilmen Borat fra 2006. Det er så herlig flaut at man ikke kan la være å le. Borat (Sacha Baron Cohen) er på vei fra Kazakhstan til USA for å lage en dokumentarfilm. På sin ferd møter han virkelige mennesker i virkelige situasjoner med hysterisk morsomme konsekvenser. Mange fordi Borat ikke er spesielt sivilisert, for å si det pent. En film som fikk ble en stor kommersiell suksess og hyllet for sine skuespillerprestasjoner (foto: Filmweb.no).

The Dark Knight

Søndag kl. 21.00 (TV 3) Dette er oppfølgeren til «Batman Begins» hvor Batman høyner innsatsen i krigen mot kriminalitet. Sammen med politisjef Jim Gordon og statsadvokat Harvey Dent begynner å rive i filler de gjenværende kriminelle organisasjonene i byen. Avdøde Heath Ledger ble hyllet i rollen som Joker, mens Christian Bale som vanlig leverer som flaggermusmannen.
Falt ingen av filmene i smak? Vel, da håper vi du finner noen du liker her. Og tips oss gjerne om andre filmer du anbefaler - vi tar gjerne imot kommentarer i debattfeltet under. God filmhelg!

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.