Vis mer

Heftig norsk stjerne-kappløp ned fjell­si­den

Aksel Lund Svindal og Andreas Mikkelsen i fartsfylt duell.

(upublisert) OpprettetAlpinstjerne Aksel Lund Svindal og WRC-kjører Andreas Mikkelsen har begge samme sponsor, Red Bull. Derfor var det naturlig for sponsoren å slå de to sammen i et fartsfylt stunt, som er filmet i idylliske Lysebotn i Rogaland.

Langs Lyseveien kappkjørte de to på hvert sitt underlag frem til snøgrensa. Derfra fungerte Aksel Lund Svindal som co-pilot for rallyfører Mikkelsen ned de 27 hårnålssvingene til Lyebotn.

– Det er helt fantastisk her! Fjorden, de bratte fjellene, høye brøytekantene og den svingete veien. Det er en drøm som har gått i oppfyllelse å få kjøre her, sier Mikkelsen i en pressemelding Red Bull la ut tirsdag.

Sjekk også denne: Norsk bilsportvideo imponerer verden

Det mest spektakulære stuntet de to gjennomførte var et såkalt «road gap» der Aksel Lund Svindal hoppet over veien på ski, mens Andreas Mikkelsen kjørte på veien under i høy fart.

– Det krevde en god dose planlegging, fart og presisjon for å time hoppet – spesielt med Andreas kjørende under meg i 100 kilometer i timen, forklarer Svindal I pressemeldingen.

Stuntet ble filmet i juni like etter at Lyseveien mellom Sirdal og Lysebotn ble åpnet for sommeren.

Levert av

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.