Annonse

Halsbrekkende stunts og skader: Slik har Daniel Craig trent opp Bond-kroppen

Bilene, damene og de tekniske duppedittene får du kanskje ikke, men kroppen kan du trene deg til.Førstkommende fredag er det norgespremiere på den 24. filmen om James Bond. Spectre er den fjerden, og siste, filmen med Daniel Craig i hovedrollen som agent 007.

Vi kan trygt hevde at Craigs utgave av Bond er sprekere og mer actionpreget enn tidligere inkarnasjoner av den britiske spesialagenten, og det stiller store krav til formen og fysikken hans.

Hva er det som skal til for å "bli James Bond"? Craigs personlig trener, Simon Waterson forteller i videoen under hva de fokuserer på i forkant av filminnspillingen.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)


Egne stunt og fokus på funksjonalitet


Selv om Craig har innrømmet at han ikke nødvendigvis gjør alle sine egne stunts, så er det ingen tvil om at han gjør mange av dem.

- Jeg kan ikke si jeg gjør alle stuntene selv, det ville vært løgn, men jeg synes det er et poeng at man ser filmen og at det er mitt ansikt de ser. For jeg tror de setter pris på det, fortalte han nylig i et intervju med Jimmy Kimmel.

Dette er grunnen til at fokuset på treningen ble rettet mot bevegelse og funksjonalitet. De siste fire Bond-filmene har være preget av løping, forseelse av hindere og høye, lange hopp. Treningen Craig gjør i forkant er øvelser som gjør ham rustet til å gjennomføre disse tingene.

I følge livsstilsmagasinet Mens Health består den ukentlige treningen til Craig blant annet av følgende:

  • Hver mandag starter han med en "full-body workout". Sju styrkeøvelser med ti repetisjoner per øvelse. Denne "runden" gjør han tre ganger

  • De øvrige ukedagene fokuserer han på fire forskjellige øvelser hver dag, og gjør ti repetisjoner tre ganger.

  • Helgen tar han en pause fra styrketreningen, løper eller svømmer og gjør enkle tøyningsøvelser.


Les mer: Treningsprogrammet Daniel Craig brukte før innspillingen av Casino Royale

(FOTO: Jonathan Olley, CapitalPictures/NTB Scanpix)

Langt fra ufarlig


Treningen har, som du kan se på bildet øverst i artikkelen, gitt resultater. Men et knallhardt treningsregime og en krevende filminnspilling har tæret på kroppen til Craig: Han ble nødt til å ta en ekstra to-ukers pause fra innspillingen av Spectre tidligere i år på grunn av en kneoperasjon - en skade han pådro seg under filmingen av et stunt.

Det er heller ikke første gangen Craig skader seg under innspillingen av en Bond-film. I et intervju med Graham Norton avslører han at begge knærne har vært under kniven, og at han har hatt et større kirurgisk inngrep i skulderen.

Legg til sol_no på SnapChat