Grillet pattegris får nettet til å koke: - Kan ikke tenke meg noe mer sinnssykt

Grillet pattegris får nettet til å koke: - Kan ikke tenke meg noe mer sinnssykt

– Disse små grisene blir tatt fra moren og avlivet etter bare noen få dager og får ikke levet et fullverdig liv.

(upublisert) Opprettet


Mandag skapte TV-programmet Top Chef på TV 2 store diskusjoner på sosiale medier, etter at deltakerne fikk i oppgave å grille en pattegris. Kokk Kim Daniel Mikalsen reagerte også sterkt i programmet.

Hva synes du om å spise pattegris? Stem i bunnen av saken!

«Min første tanke når jeg ser pattegrisen er å holde maska. Ikke si noe, ikke bli sur. Men inni meg koker det. Jeg er imot pattegris. Jeg skjønner ikke hvorfor vi skal bruke et sånt produkt», fortalte han i programmet.

Til TV 2 sier han at han ikke kan tenke seg noe mer sinnsykt og inhumant enn å servere pattegris som mat.

– Disse små grisene blir tatt fra moren og avlivet etter bare noen få dager og får ikke levet et fullverdig liv, forklarer Mikalsen som til daglig er kjøkkensjef hos restaurant Aymara i Oslo.

Etter at programmet ble sendt var nettop «pattegris» et av de mest brukte søkeordene på google i Norge.

- Uetisk å spise babyer


Også i kommentarfeltet til TV 2 på Facebook koker det.

«Er så hjertens enig,greit at det kan smake godt,men det er i mine øyne helt uetisk å spise babyer», skriver en, og får støtte fra flertallet.

Men de motsies også: «Tviler på om den eller andre pattegriser har lagt noen store planer for livet sitt som brått ble avbrutt. Alle produksjonsdyr blir produsert med et mål for øyet å det er å bli mat for oss», skriver en annen.

Arve Juritzen skapte debatt


Dette er derimot ikke første gang pattegris som mat har skapt rabalder.

I 2014 la forlegger Arve Juritzen ut et bilde på Facebook av en pattegris i frysedisken, med teksten: «- Jeg har vært og handlet mat. I en helt vanlig frysedisk i en helt vanlig butikk lå dette!! Er det mulig!!?? Jeg blir vegetarianer!» Bildet skapte et voldsomt engasjement, og ble heftig debattert i kommentarfeltet, skriver Side2.
Jeg har vært og handlet mat. I en helt vanlig frysedisk i en helt vanlig butikk lå dette!! Er det mulig!!?? Jeg blir vegetarianer!

Posted by Arve Juritzen on Friday, October 10, 2014Reaksjoner mot grilling på Sommeråpent


Da det ble grillet pattegris under premieren på Sommeråpent på NRK i 2012, lot reaksjonene heller ikke vente på seg.

Grisen ble tilberedet av en kokk fra , og etter sterke reaksjoner valgte kokkene å legge ut en melding på Facebook hvor de blant annet skriver: «Vi legger merke til at enkelte personer ikke synes at grillingen av pattegris under premieren på Sommeråpent lørdag 23. juni var noe særlig. Det ser også ut til at noen har invitert sine venner til å kommentere bilder og innlegg her inne med ord som "drap", "groteskt" etc.

Vi har derfor opprettet dette innlegget for at alle skal kunne diskutere mat, grilling av dyr på en rederlig og ordentlig måte.»
Legg til sol_no på SnapChat
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer