Vis mer

Gladnyhet: Nå har det blitt flere tigere i verden

Var i ferd med å utryddet. Nå er bestanden på vei opp.

(upublisert) Opprettet

I 2010 nådde antall tigre i verden et historisk bunnivå, med kun 3.200 tigre mot rundt 100.000 for et århundre siden. Men til alle tiger-elskeres glede ser trenden nå ut til å ha snudd.


Takket være et målrettet arbeid for å få opp bestanden er antallet tigre på vei opp i Asia. De øker mest i India, Russland, Nepal og Bhutan, skriver SVT.

Russland, India og andre nasjoner gikk sammen om en plan for å redde tigrene, og doble antallet til år 2022.

Nå skal antallet ha økt til 3.900 tigre.

- Det er fantastisk. Det er et bevis på at det arbeidet som er gjort av tigerlandene og deres regjeringer, lokale ildsjeler og naturvernere etter møtet i Russland har ført til et godt driv for å redde denne fantastiske arten, sier Ola Jennersten, tigerekspert i WWF, til SVT.

Men det er fortsatt en jobb igjen å gjøre. Onsdag i forrige uke uttalte naturvernere at tigere praktisk talt er utryddet i Kambodsja, skriver The Telegraph.

Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.