Vis mer

Fotografen trodde ikke sine egne øyne da han så geitene

Hva i alle dager gjør de der?

(upublisert) Opprettet
Fotograf Michael Chinnici kunne tro sine egne øyne, men klatrende geiter er tydeligvis et helt vanlig syn i Marokko.

Verden klør seg i hodet etter at videoen av disse geitene ble lagt ut på YouTube. Spesielt BuzzFeed stiller mange spørsmål og er så forbløffet over synet at de ikke klarer å konkludere med noe.

Men svaret er enkelt:

Disse geitene elsker nøtter. Jepp, de elsker nøtter så høyt at de er villige til å klatre i toppen av et tre for å skaffe seg dem. Men ikke hvilke som helst nøtter; kun de i fruktene som henger i argantreet.

Ja, det er helt ekte. Flere medier har skrevet om fenomenet gjennom årene, blant andre norske Magasinet Reiselyst. Ifølge en artikkel magasinet publiserte i november i fjor er geitene på beite og urfolket forklarer at de er spesielt glade i frukten som henger i treet.

Hvorfor klatrer ikke geitene i trær andre steder i verden? Jo, fordi treslaget har ifølge Wikipedia en begrenset utbredelse i det sørvestre Marokko. Men til gjengjeld så er du omtrent garantert å se geiter i trærne om du reiser til dette området.

Levert av

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.