Vis mer

Forskning: Dette sier profilbildet ditt om deg

Kan si mer om personligheten din enn du tror.

(upublisert) Opprettet
En ny undersøkelse som har sett på sammenhengen mellom personlighetstrekk og profilbilder, har konkludert med at profilbildet faktisk kan si mye om deg.

Ifølge undersøkelsen kan bildene inneholde viktige hint om personligheten din og kan avsløre om du er pliktoppfyllende, ekstrovert eller nevrotisk.

Forskere ved University of Pennsylvania i USA og Shahid Beheshti University G.C i Iran analyserte over 66.000 twitterbrukere, og samlet opp mot 3200 av de seneste twittermeldingene fra hver person, skriver Daily Mail.

Ga brukere personlighetsundersøkelse


I tillegg til dette fikk 434 twitterbrukere en psykologisk undersøkelse for å finne ut hvilke av de fem store personlighetstrekkene de hørte best innunder. Disse personlighetstrekkene er utadvendthet, medmenneskelighet, planmessighet, nevrotisme og åpenhet for nye opplevelser.

Ifølge undersøkelsen hadde personer med hvert personlighetstrekk en tendens til å ha en spesiell type profilbilde.

Personer med personlighetstrekket planmessighet hadde bilder som er mer fargerike, naturlige og lyse. Disse brukerne smiler også ofte på bildet.

Dette fant forskerne


Personer med åpen personlighet: Hadde ofte profilbilder med høy estetisk kvalitet, økt kontrast, skaphet og fargemetning, og var også mindre uskarpe. Men bildene hadde også mindre farger, og ansiktsuttrykkene viste også mer negative følelser, spesielt sinne.


Personer med høy grad av åpenhet eller nevrotisme: Hadde høyere sannsynlighet for å ha bilder som ikke viste ansikter.

Personer med nevrotiske personlighetstrekk: Hadde også en tendens til å ha enkle, mindre fargerike bilder.

Personer med planmessige personlighetstrekk: Hadde bilder som er mer fargerike, naturlige og lyse. Disse brukerne hadde i høy grad bilder som viste ansiktruttrykk som glede, blant annet smil.

Utadvendte personer: Hadde de mest fargerike profilbildene, og hadde en tendens til å ha profilbilder hvor flere personer var med på bildet.

Personer forbundet med medmenneskelighet: Hadde fargerike bilder, som var uklare og lyse. Bildene til disse personene hadde også en tendens til å viste ansikter som uttrykte gode følelser.

Legg til sol_no på SnapChat

 

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.