Vis mer

Forskning: 9 enkle triks som får folk til å like deg

Det er ikke så mye som skal til.

(upublisert) Opprettet
Mange tror at det å være karismatisk er en medfødt egenskap som kun noen få utvalgte besitter, og som man ikke kan lære seg. Men dette er feil,skriver Forbes.

Forskning har vist at det er flere ting som gjør at vi automatisk liker en person, og ved å være bevisst på disse tingene kan alle lære seg til å bli karismatiske.

Sol samler ni tips som automatisk får folk til å like deg: 


 1. La folk bli hørt


  Overtalelser starter med å være enig med folk, skriver Time Magazine. Du får ikke folk til å like deg hvis du er uenig med dem, retter på dem eller konstant prøver å ha rett. Ingen vil huske om du hadde rett, og du vil ikke endre andres mening gjennom en krangel. Folk vil bli hørt. Så la dem bli hørt.

  Hold øyekontakt med personen du prater med og gi dem din fulle oppmerksomhet. Ikke ta opp telefonen og ikke kikk ut i rommet. Disse tingene får den andre personen til å føle at du ikke er så opptatt av det han eller hun sier.


 2. Still spørsmål


  En av de største feilene folk gjør når de lytter til andre, er å være så fokusert på det de selv skal si, at de ikke får med seg det som faktisk blir sagt. Folk liker å vite at du hører etter, og ved å stille spørsmål viser du ikke bare at du lytter, men også at du bryr deg om hva den andre personen sier, skriver Forbes.


 3. Smil


  Du vil aldri bli sett på som karismatisk hvis du er i dårlig humør. Folk trekkes mot personer som er i godt humør, og humør smitter, skriver Time Magazine.


 4. Kopier dem


  Hvis du diskret kopierer den andre personens kroppsspråk, gestikulering og ansiktsuttrykk kan dette få den andre personen til å like deg bedre.

  Forskere fra New York University gjorde en undersøkelse i 1999 som dokumenterte effekten av det å kopiere andres kroppsspråk, som ofte skjer ubevisst, og bidrar til at folk liker oss.

  Forskerne fikk 78 menn og kvinner til å jobbe med en oppgave sammen med en annen person, uten å vite at denne personen egentlig jobbet med forskerne, skriver Business Insider. Partnerne kopierte personene i forskjellig grad, samtidig som de ble filmet. På slutten av samarbeidet ble folk spurt hvilken partner de likte best. De fleste deltakerne fortalte at de likte personen som kopierte atferden deres bedre enn de som ikke gjorde det.


 5. Tilbring mer tid sammen


  Forskning har vist at bare det å tilbringe mer tid med andre får dem til å like deg bedre. Derfor bør du også passe på å opprettholde en fast rutine for å se de nærmeste vennene dine, som å ta en kopp kaffe sammen en gang i uka, selv om du ikke bor helt i nærheten av dem, skriver Business Insider.


 6. Vis at du har humor


  Det er vanskelig å mislike en spøkefugl som har en bekymringsløs tilnærming til livet. Men dette faller ikke naturlig for alle, og det er heller ikke nødvendig, skriver Time. I stedet kan du sørge for å være en som ser humoren i ting, og som ler lett og smiler mye. Dette vil få folk til å like å tilbringe tid rundt deg.


 7. Fortell om feilene dine innimellom


  Folk vil like deg bedre etter at du gjør en feil, men kun hvis de opplever at du vanligvis er en dyktig person. Å vise at du ikke er perfekt gjør at folk kjenner seg lettere igjen i deg og gjør deg mer sårbar for menneskene rundt deg, skriver Business Insider.
 8. Gi komplimenter når du mener det


  Alle ønsker å bli satt pris på, men om du gir et kompliment er det viktig at mottakeren føler at du mener det du sier. Ekte komplimenter er noe helt annet enn tom smiger, og de fleste oppdager forskjellen raskt, skriver Inc.

  Om de merker at du mener det du sier vil de derimot ofte like deg ekstra godt. Folk elsker å få skryt, og det føles godt å høre at du har gjort noe bra.


 9. Se dem slik de ønsker å bli sett


  Folk ønsker å bli oppfattet på samme måte som de oppfatter seg selv. Vi søker bekreftelse på våre syn på ting, både positive og negative, skriver Business Insider.

  En undersøkelse fra University of Texas viste at når folks syn på oss er det samme som vi har selv, blir relasjonen bedre og samhandlingen enklere. Dette er mest sannsynlig fordi vi føler oss forstått, som er en viktig komponent for intimitet.


Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.