Forskere: Kvinner gir bedre gaver enn menn

Og menn er dårligst på å vise takknemlighet.Julen er over for de fleste, noen bruker romjulen på å bytte gaver som ikke falt helt i smak. For det er ikke å stikke under en stol at det lå en eller flere pakker under treet vi ikke ønsket oss, som ikke passet, eller bare var i feil farge.

Les også: En av fem kaster julegaver

Heldigvis kan vi lene oss på forskning dersom vi fikk noe som ikke falt i smak og ikke fikk helt til å skjule skuffelsen.


 1.  Folk flest vil ikke ha noe annet enn de ønsket seg


  Selvsagt kunne du spurt hva lillesøster ønsket seg, men er det ikke bedre å overraske henne med en gave hun ikke forventet?

  Det viser seg at de fleste setter pris på å, og er mer takknemlige for å få den gaven de sa de ønsket seg, viser hele fem undersøkelser gjort ved Standford University i USA.

  Så til neste jul: Les ønskelisten, og les den nøye.


 2.  Kvinner gir bedre gaver enn menn


  Det har lenge vært en seiglivet myte at kvinner er flinkere enn menn til å gi gaver (som om de ikke hadde nok med å være dyktigere på å pakke inn), og nå viser det seg at myten viser seg å være sannhet.

  Kvinner er faktisk flinkere til å gi de rette gavene helt uavhengig av kjønn og hvilken relasjon de har til mottaker, viser forskning gjort ved California Pacific Medicial Center Research Institute.


 3. Den som har kjent deg lengst vet minst om hva du ønsker deg


  Man skulle kanskje tro at etter desto lengre man har kjent noen, desto bedre er man på å plukke ut noe den personen ønsker seg. Dette viser seg å være feil, særlig når det gjelder par.

  Forskere ved Universitetet i Basel i Sveits og Indiana University i USA har funnet ut at par som har vært sammen lenge vet mindre om hverandre enn de som kun har vært sammen noen år.


 4. Menn er dårligst på å vise takknemlighet


  Han har nettopp pakket opp gaven sin, og selvsagt hadde du kjøpte den tingen han har brukte de siste månedene på å snakke om at han trenger. Responsen er et skjelmsk smil og et lavmælt "Takk skal du ha". Men det er ikke nødvendigvis fordi han ikke likte det du kjøpte.

  Forskning peker på at det kan rett og slett være fordi han blir følelsesmessig stresset over hvorvidt du liker det han kjøpte like godt som han likte det du kjøpte.


Legg til sol_no på SnapChat