Vis mer

Folk som tar mange selfier overvurderer hvor attraktive de er

Tar du mange bilder av deg selv? Da er du kanskje ikke så attraktiv som du tror.

(upublisert) Opprettet
En studie utført ved University of Toronto viser at folk som tar mange «selfier» har en tendens til å overvurdere hvor attraktive de er, skriver The Telegraph.

Forskerne studerte 198 College-studenter, hvor hundre av dem tok selfier ofte. Alle deltakerne tok først en selfie med en smarttelefon, før de ble fotografert av en annen person.

Deretter ble de spurt om å vurdere hvor attraktiv de trodde vennene deres ville synes de var, hvis bildet ble lagt ut på sosiale medier. I tillegg ble bildene også vurdert av 178 tilfeldige personer, som vurderte hvor attraktive og narsissistiske de syntes personen virket.

Studien viste at både de som ofte tok selfier og de som ikke tok selfier trodde de ble oppfattet som mer attraktive enn de i virkeligheten ble.

Men de som ofte tok selfier overvurderte sin egen attraktivitet betydelig mer enn andre, og trodde også at de så bedre ut i selfiene enn på bilder som andre hadde tatt. De ble også ansett som mye mer narsissistiske.

Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.