Flest rømte fra Frp

Flest rømte fra Frp

Beregninger av flere hundre meningsmålinger de siste ti månedene viser at Fremskrittspartiet er partiet flest velgere rømte fra da stemmen skulle legges i urnen.

(upublisert) Opprettet

Nettstedet Poll of polls har siden november 2014 og fram til valgdagen samlet og analysert 452 meningsmålinger for kommunevalget. Beregningene av disse viser ifølge Poll of polls stort samsvar med det som blir det endelige valgresultatet, med noen klare unntak.


Målingene ga Frp 11,4 prosent oppslutning. Når mer enn 99 prosent av stemmene er telt opp i årets kommunevalg, ser partiet ut til å ende med en oppslutning på 9,5 prosent – en differanse på 1,9 prosentpoeng.


På den andre siden viser gjennomgangen at både Arbeiderpartiet og Senterpartiet gjør det bedre enn målingene forutså. Ap får en oppslutning i valget på 33,0 prosent, mens beregningen Poll of polls gjorde tilsa 31,6 prosent.


Senterpartiet bekreftet inntrykket av en sterk sluttspurt og får en oppslutning på 8,5 prosent, mens målingene ga partiet en forventet tilslutning på 7,5 prosent.


Beregningen bygger på målinger i 180 kommuner over en periode på ti måneder.


For de andre partiene er det små eller ingen avvik mellom beregningen av målingene og det som blir det endelige resultatet (meningsmålingsresultatene i parentes):


SV: 4,1 (4,3)


Rødt: 2,0 (2,0)


KrF: 5,4 (5,6)


MDG: 4,2 (4,3)


Venstre: 5,5 (5,5)


Høyre: 23,2 (23,3)


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer