Vis mer

Film-hemmelighetene: Dette røyker og sniffer skuespillerne egentlig

Heldigvis bare lureri!

(upublisert) Opprettet


Har du noen gang tenkt på hva skuespillerne egentlig drikker, inhalerer eller sniffer i Hollywood-filmene?

Det er som regel noe helt annet enn det ser ut som.

Her gir vi deg fire film-hemmeligheter:




 1. Falsk alkohol?


  Mange tror at alkoholkonsumet i Hollywood-filmene er skyhøyt, men selv på "små ting" som alkohol finnes det mange filmtriks i bransjen.

  Business Insider er blant nettsidene har "avslørt" noen av triksene for sine lesere. Her er noen av dem:

  Øl - iste med kullsyre eller lettøl.

  Brunt brennevin - svak te.

  Annen type brennevin - vann.


 2.  Falske sigaretter?


  Men hva med sigarettene? Britiske Independent skriver at skuespillerne ofte røyket vanlige sigaretter i filmene frem til 90-tallet. Nå går det imidlertid mer i urtesigaretter uten nikotin og tobakk, som er et noe sunnere alternativ.

  "Enkelte skuespillere har til og med fått spesiallagde sigaretter. I filmen "Non Stop" røyket Liam Neeson kamillete-sigaretter som var rullet av personer i filmcrewet", skriver avisen.


 3.  Falsk kokain?


  De fleste actionfilmer inneholder minst én scene hvor filmens karakterer sniffer det hvite pulveret.

  Her gjøres det nok mye forskjellig fra filmsett til filmsett, men en av de ansatte i TV-serien "Homeland" avslører at de bruker en blanding av maisstivelse og babypudder når "kokainen" kun ligger på et bord og ikke skal sniffes.

  Skal det opp i nesen, brukes det andre ingredienser.

  - Jeg bruker alltid melkepulver. Man kan sniffe det på ordentlig, og det har ingen effekt på kroppen. Det er bare et melkeprodukt, sier Hollywood-rekvisitør Mychael Bates til New York Post.


 4. Falsk marihuana?


  Marhuanaen som røykes i storfilmene kan i noen tilfeller være så enkelt som oregano fra matbutikken eller urtetobakk.

  Sistnevnte kan gjøre skuespillerne noe susete, ifølge produsent Roberto Benabib i TV-serien "Weeds".

  - Skuespillerne sier de blir fjernere med urter enn om de røyker marihuana. De røyker så mye at de blir litt svimle, og de liker det ikke. Noen ganger må de gjennom opptak etter opptak, og de blir svimle av effekten stoffet har. Men det er tillatt, og det er det som forventes at vi bruker som substitutt, sier han ifølge Side2.

  Andre velger å bruke en falsk type marihuana som kan være en blanding av tørkede urter, som man ikke blir sløv av. Dette ble brukt i filmen Pineapple Express, som toppbildet er hentet fra.




Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.