Fem så godt som umulige måter å bli millionær på

Tvi tvi!

(upublisert) Opprettet
Enten man er veldig glad i penger eller stort sett gir blaffen i dem, hadde vel de færreste hatt noe mot at saldoen viste syv siffer. Det finnes mange måter å bli millionær på. Få, om noen, kan vel sies å være enkle. Men det finnes folk og organisasjoner som velvillig gir bort flere millioner norske kroner om oppfyller kriteriene deres. Her har du fem supervanskelige måter å bli millionær på som du kan tygge på i helga.

Knekk et «umulig» matteproblem

Siden 2000 har Clay Mathematics-instituttet ved prestisjeuniversitetet Oxford utlyst én million dollar til den som løser et av de syv Milleniumprisproblemene - en rekke historisk vanskelige matematikkkonsepter som aldri har blitt løst. Kall dem gjerne noen av realfagenes aller største gåter. Navier-Stokes-ligningen forsøker for eksempel å forklare hvordan bølger beveger og oppfører seg. I motsetning til de fleste andre forslagene på denne lista, har et av problemene derimot blitt løst. Uten at pengene ble utbetalt av den grunn. I 2002 lastet Grigorij Perelman opp en rekke velstrukturerte bevis for Poincarés formodning på et nettforum for matematikk. De viste seg å stemme, etter årelang etterprøving. Som følge ble han nominert til Fields-medaljen - ansett som «matematikkens nobelpris» - og millionbelønningen fra Clay Mathematics. Den eksentriske russeren takket nei til begge deler, pensjonerte seg fra matematikken og isolerte seg i morens leilighet i St. Petersburg. Han mente amerikaneren Richard Hamilton fortjente like mye av æren for sitt tidligere arbeid på ligningen. Den geniale matematikeren Grigorij Perelman. (Foto: AP Photo/International Mathematicians Congress)Grigorij Perelman. (Foto: AP Photo/International Mathematicians Congress)

Bevis noe overnaturlig

Skeptikeren og den tidligere tryllekunstneren James Randi stiftet for sin del James Randi Educational Foundation, som etterstreber å punktere overnaturlighet og okkultisme. Deres belønning er også én million dollar, men for en helt annen bragd. Pengene er enkelt og greit dine om du kan bevise at du kan trylle, spå, heale eller underbygge noen form for overnaturlighet i kontrollerte omgivelser. I løpet av de nesten 50 årene utfordringen har stått, har en lang rekke mennesker forsøkt å innkassere belønningen uten hell. Under kan du se et av forsøkene. James Randi er forresten en respektert foredragsholder, og har blant annet besøkt studentersamfundet i Trondheim.  

Forleng levealderen vår

Tidligere denne uka ble utfordringen The Palo Alto Longevity Prize lansert i to deler. Hver av dem belønner en god løsning med 500 000 dollar. For å hente hjem den første halvdelen må du eller gruppa di greie å gi gi et eldre pattedyr den samme hjertefunksjonen og -kapasiteten som et ungt. Når det er gjort, kan dere jo bryne dere på å utvide et pattedyrs levealder med minst 50 prosent for hva som er normalen. Tiltaket løper fram til 2018, og har som hensikt å oppfordre forskere og andre kyndige til å jobbe målrettet med å forlenge menneskelig levealder. Da kan du jo ha god samvittighet etterpå òg!

Bygg en genial strømomformer

Google er på hugget for tida, og satser for eksempel hardt på sine selvkjørende biler og superkjapt internett til amerikanske husstander. Nå håper de å revolusjonere strømnettet og energifordeling også. Gjennom Little Box Challenge søker de og organisasjonen IEEE hjelp til å designe en strømomformer for boliger. Tanken er at en cirka ti ganger mindre versjon av dagens teknologi skal kobles på blant annet solcellepaneler og åpne for mer effektiv distribusjon av energi. Selv mener teknologigiganten at det kan gjøre det mye mer realistisk å sende strøm til noen av verdens mest avsidesliggende steder. Om du skal delta må du forte deg. Påmeldingen stenger 30. september. googleHar du den rette kunnskapen? (Skjermbilde: Google/IEEE)

Pant deg til rikdom

Om alle de andre tipsene skulle kreve i overkant spesialiserte ferdigheter eller av en eller annen grunn ikke passer, er det fortsatt én siste mulighet de fleste kan prøve. Røde Kors tilbyr årlig én million kroner til 15 vilkårlige flaskepantere som velger å delta i lotteriet deres i stedet for ta ut pengene. Sjansen for å vinne øker riktignok med antallet pantekroner, men ikke la det punktere millionærdrømmen. Nylig ble vant en 59 år gammel kvinne en million fra lotteriet etter å ha puttet flasker for to kroner i en maskin på Jessheim. Da er det håp for alle. Tvi tvi! Sjansen er der. (Foto: Foto: Katrine Lunke/APELAND)Sjansen er der, men ikke så veldig stor. (Foto: Foto: Katrine Lunke/APELAND)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.