Annonse

Er du en av de plagsomme kundene i butikken?

9 ting som kan irritere i matbutikken.

Vi i SOL-redaksjonen synes det er en god del rar oppførsel i matbutikker. Her er ni ting vi lar oss irritere over:

1. «Ledig kasse ...»

En dagligdags hendelse i norske butikker: En ny kasse åpnes med ordene  «ledig kasse...», og vips, x antall kunder glemmer alt de vet om køkultur. De som sto bakerst i de eksisterende køene, står plutselig fremst i den nye. Dårlig stil.

2. Ikke lag din egen jordbærkurv

Bær ligger ofte i åpne kurver, men de er svært sjelden del av en «plukk og miks»-kampanje. Ikke bytt bær eller «stjel» fra andre kurver.

3. Folk (og spesielt voksne) som stjeler fra smågodthyllene

Nei, ikke gjør det. Bare én koster også penger. (Foto: Colourbox)Bare én koster også penger. (Foto: Colourbox)

4. Vil ikke du ha varen, vil ingen andre ha den heller

Du har sikkert sett det: En kunde mister en vare i gulvet, for eksempel en boks med brus. Kunden setter boksen tilbake i skapet og tar en ny. Har du selv ikke har lyst på varen, er det neppe noen andre som har det heller. Gi beskjed til en av de ansatte i butikken om du mener du har ødelagt en vare.

5. «Jo, jeg skal betale, skal bare grave frem kortet i ryggsekken»

Det kunne du tenkt på før.

6. Spekulere i gratis bærepose

Det vites ikke hvor utbredt dette er - kanskje enkelte bare er dårlige på å forutse egne behov fem sekunder frem i tid. Men noen har altså en tendens til å takke nei til pose først, for så å be om pose etter at varene er betalt.  Ei krone spart, men æren ... Pose? (Foto: Colourbox)Pose? (Foto: Colourbox)

7. «Eh, det sto at kålrabien kosta 7,90 ...»

Nei, det var kiloprisen som var 7,90. Jo da, det hender at butikkansatte tar feil pris, men ikke sjelden er det småkranglete kunder som bommer. Ta et steg til side og sjekk kvitteringen enda en gang før du klager.

8. Nei, ikke ta på frukten og brødene

En gjenganger, men det kan visst ikke gjentas for ofte. Det er ikke spesielt lekkert å kladde på alt av frukt og grønt og brød i butikken. Skorpa er omtrent like (lite) sprø på alle brødene. Og det er ikke kult å komme hjem med avokadoer med brune klemmemerker.

9. «Jeg skal bare hente en ting»

Nei, handlevogna kan ikke holde plassen din i køen.
Enig eller uenig? Hva irriterer deg i butikken? Skriv din mening i kommentarfeltet under.