Vis mer

Er du ALLTID forsinket? Her er 6 ting du vil kjenne deg igjen i

Noen har en annen oppfattelse av tid enn andre. Da kan dette bli resultatet.

(upublisert) Opprettet


Er du blant dem som hele tiden kommer for sent?

Det kan være fordi du har en helt annen opplevelse av tid enn hva som faktisk er reelt, skriver Forskning.no. Forsøk antyder at når vi skal anslå hvor lang tid noe vil ta, bommer vi med 40 prosent. Det betyr at når det tar ti minutter, tenker vi på forhånd at det bare vil ta seks.

I en studie utført ved San Diego-universitetet i USA skulle forsøkspersonene anslå hvor lang tid de trodde det tok før det hadde gått et minutt. Avslappede personer trodde det tok 77 sekunder å tilbakelegge et minutt, når de kun skulle svare ut fra sin indre klokke.

SOL har samlet seks ting alle som kommer kronisk for sent kjenner seg igjen i.


 1. Du slumrer i en time…


  (FOTO: Colourbox)

  For du har jo tid til å sove litt til? Og deretter litt til. Du rekker jo å ordne deg og komme deg ut av huset på ti minutter gjør du ikke?


 2. Du blir overrasket over å ha feilberegnet igjen!


  Hvordan er det mulig at du har fått så dårlig tid enda en gang?! Du hadde du nettop masser av tid. Hvor ble de ekstra seks minuttene av? De fløy jo like fort av gårde som ett!


 3. Du spiser mens du går


  Kunne ikke laste instagram  For en time siden hadde du jo god tid til både å ordne deg og spise før du skulle ut, men tiden gikk så utrolig fort.

  Heldigvis har du god trening i å smelle sammen noen brødskiver, eller raske med deg noe annet lett tilgjengelig, som du kan spise mens du småløper.


 4. Følelsen av andres blikk når du kommer for sent


  Ingen behagelig følelse. Du lover deg selv at denne gangen blir den siste hvor du kommer for sent.


 5. Du sminker deg overalt


  Fordi du alltid plutselig får dårlig tid, er du blitt en kløpper på å gjøre ting mens du er på vei. Selv om bussen kjører over 20 hull i veien, er du så rutinert med maskarabørsen at du alltid ender opp med et perfekt resultat.

  Og rekker du ikke å sminke deg på veien, kan du alltids låne toalettet til dem du skal til, eller sminke deg på jobb.


 6. Å løpe til offentlig transport er blitt god trim


  (FOTO: Colourbox)

  Dette er faktisk den treningsøkten du gjennomfører oftest.
Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.