Vis mer

Enkelt og superkjapt: Slik armstrikker du

Strikk helt uten pinner.

(upublisert) Opprettet


Glem alt som heter strikkepinner. Du kan faktisk glemme alt som heter utstyr. Ved armstrikking trenger du kun ett hjelpemiddel - nemlig dine egne armer.

I stedet for å legge opp masker på pinner, bruker du armene. Metoden er perfekt om du ikke har tålmodighet til tradisjonell strikking. Du kan trylle frem et skjerf på under 30 minutter, og et helt pledd på rundt en time.

SE MER: Slik armstrikker du skjerf, puter og pledd

På grunn av de store maskene, er tykt garn perfekt å bruke. Det er selvsagt fullt mulig å benytte seg av tynnere garn også, men da kan det være lurt å legge tråden dobbelt eller trippel. Jo tykkere garn du bruker, jo større blir skjerfet. Eller pleddet.Metoden er enkel, og med litt øving, kan de fleste mestre armstrikking. Slik lager du et tubeskjerf, steg for steg:

(Instruksjonsvideo finner du i bunn av saken)

1. Kom i gang


Begynn med å måle opp fire like lengder garn. Lag en løkke og tre den på håndleddet. For dette skjerfet, vil lengdene på den oppmålte tråden være rundt fire meter.

(UTDRAG: YouTube/Handmania)

2. Legg opp masker


Når har vi kommet til den vanskeligste delen, men fortvil ikke. Etter et par masker, er du så godt som proff. Nesten i alle fall.

Legg opp minimum 12 masker på høyre hånd. Er du venstrehendt, gjør du omvendt.

(UTDRAG: YouTube/Handmania)

3. Selve strikkingen


Når du har lagt opp ønsket antall masker, er det tid for å starte armstrikkingen. Hold den lengste delen av garnet i høyre hånd og dra den øverste masken av armen. Tre den nye masken på motsatt hånd. Gjenta på de resterende maskene og bytt hånd når du har kommet så langt.

(UTDRAG: YouTube/Handmania)

Før du vet ordet av det, sitter du brått et nesten ferdig skjerf foran deg.

4. Felle av


Armstrikk to masker over på motsatt hånd på vanlig måte. Disse skal du bruke for å felle av de resterende maskene. Tre den første av de to maskene du nettopp strikket, over den andre og av hånden. Stram så tråden.

Strikk en ny maske over på armen med færrest masker, og gjenta fellingen. Pass på å lage en knute på enden.

(UTDRAG: YouTube/Handmania)

5. Fest skjerfet sammen


Legg de to endene av skjerfet mot hverandre slik at den løse tråden vender opp. Vev den lengste enden av garnet inn i maskene på begge sider for å skjøte skjerfet. Når du kommer til enden, knyter du fast den løse enden og kutter av den overflødige tråden. Vips, så har du et fiks ferdig skjerf!

(UTDRAG: YouTube/Handmania)

Se videoen for en mer detaljert beskrivelse:

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.