Du kjenner deg garantert igjen: Her er 8 løgner alle forteller seg selv

Du kjenner deg garantert igjen: Her er 8 løgner alle forteller seg selv

Det er nok av ting vi gjør selv når vi vet bedre.

(upublisert) Opprettet


Hvordan har det seg at vi har lettere for å stå opp når vi skal noe gøy, enn når vi skal noe kjedelig? Og hvorfor er det slik at vi klarer å lure oss selv til å gjøre noe som er "dumt", mens vi sliter med å motivere oss selv til å gjøre det som er bra for oss?

Ofte vet vi hva som er det smarte valget, men klarer likefullt å gjøre det motsatte. Vi overtaler oss selv, eller lyver til oss selv slik at vi kan gjøre det vi egentlig har mest lyst til.

SOL har samlet de 8 vanligste løgnene vi forteller oss selv:
 1. "Skal bare ta én øl"


  (FOTO: Steen Brogaard / BAM / Samfoto)

  Ut etter jobben? Bare en øl før du skal hjem? Det skjer ikke. Som alle andre nordmenn er du vaksinert mot å vise måtehold. Det blir sju øl, to Fernet og en kebab på vei til taxien.


 2. "Jeg gjør det senere, skal bare…"


  Man tror alltid man har bedre, og mer, tid enn det man egentlig har. De tingene vi utsetter blir enten utsatt i det uendelig eller så ender vi opp med å haste oss gjennom det.


 3. "Skal bare se en episode til, og så legger jeg meg"


  Kunne ikke laste instagram  "Det er jo åtte timer til jeg må stå opp. Det er jo bare sju timer til jeg må stå opp. Det er jo bare... Åh, så trøtt jeg er. Skjønner ikke hvorfor jeg sov så dårlig i natt!"


 4. "Ingen forstår hva jeg går gjennom"


  Når noe dramatisk eller vanskelig skjer med oss er det umulig å tro at noen andre har gått gjennom det samme eller kan forstå hvor forferdelig vi har det. Selv om det sannsynligvis er mange som sitter på samme, eller verre, opplevelser.


 5. "Skal jo trene i morgen, så jeg kan spise litt snop i dag"


  Kunne ikke laste instagram  Eller kanskje ikke i morgen, men i hvert fall i overmorgen! Hvis det blir tid. Må jo se det an. Kan jo hende det dukker opp noe viktig. Men én dag skal jeg trene!


 6. "Jeg har gjort alt jeg kan gjøre"


  Eller gjorde du akkurat det du burde gjøre, eller det du rakk å gjøre? Kanskje gjorde du kanskje bare nøyaktig det du måtte gjøre? Som regel kunne man alltid gjort mer.


 7. "Nei, nå skal jeg starte å spise sunt"


  Kunne ikke laste instagram  Det er få ting som smaker like godt som de øyeblikkene der man bestemmer seg for at NÅ skal det nye, bedre, og sunnere livet starte. Etterfølges ofte av pommes frites.


 8. "Til helgen skal jeg stå opp tidlig, og få litt ut av dagen"


  Tanken er god, men den ender så alt for ofte i et kappløp mellom deg og snoozeknappen på vekkerklokka. Men neste helg... Neste helg skal du klare det!
Legg til sol_no på SnapChat
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer