Disse sakene delte vi mest på Facebook i fjor

Både saker om kreft, søsken og et åpent brev til Mulla Krekar tok vår oppmerksomhet.Vi er allerede en uke inn i 2016 og med det tar vi et tilbakeblikk på hva som engasjerte oss i fjor.

Se også fjorårets mest delte SOL-sak: B-mennesker er smartere

Ifølge Storyboard, nettstedet som samler de mest delte artiklene i sosiale medier, er det et stort spenn på hva nordmenn delte i 2015.

SOL har samlet de fem mest delte sakene på Facebook i 2015:

 1. Nå er det bevist: Den yngste i søskenflokken er den morsomste


  (SKJERMDUMP: TV 2)

  Med over 97.000 delinger på Facebook er TV 2-saken om at den yngste i søskenflokken er den mest gøyale, helt klart den mest delte saken i Norge.

  Det var nettisiden YouGov som hadde undersøkt personlighetsforskjellene mellom 1782 britiske søsken.


  56 prosent av de eldste i søskenflokken svarte at de følte større ansvar enn søsknene. Kun 31 prosent av de yngste i søskenflokken svarte det samme, skrev Metro.

  Det yngstemannen ikke hadde i ansvarsfølelse, tok han eller hun igjen i humor, kom det fram. 
 2. Kreftsvulster forsvinner: – Det største gjennombruddet på 40 år


  (SKJERMDUMP: TV 2)

  Det er ingen tvil om at nordmenn er opptatt av sykdommer og helse.


  I fjor sommer ble det lagt fram det som ble omtalt som «spektakulære resultater innen kreftbehandling», på verdens største kreftkongress i Chicago.

  TV 2-saken vakte stor interesse hos nordmenn, og hele 90.000 delte nyheten på Facebook.

  På kongressen kom det fram at leger og forskere var vitne til et stort gjennombrudd i kreftbehandling. Det var bruk av immunterapi som viste i de oppsiktsvekkende resultatene.

  - Dette er det største gjennombruddet på 40 år med kreftforskning, sa Peter Johnson, professor og kreftforsker, til avisen Telegraph.


 3. Ny lov: 500 kroner i bot for å røyke med barn i bilen
  (SKJERMDUMP: Nettavisen)

  Da det ble klart at den britiske regjeringen skulle innføre en ny lov mot røyking, fikk den mye oppmerksomhet her til lands.


  Nettavisen sin artikkel fikk nærmere 80.000 nordmenn til å trykke «del» på Facebook.

  Loven forbyr røyking i privatbiler, dersom det er personer under 18 år til stede. Loven gjelder imidlertid ikke dersom sjåføren selv er under 18 år og alene i bilen.


 4. Til min landsmann mulla Krekar


  Da nettsiden Fritanke.no publiserte et åpent brev til Mulla Krekar fra kurdiske Mahammad Rah, tok vi nok en gang til dele-knappen.


  Over 69.000 delte innlegget på sin Facebook-profil.

  Til min landsmann mulla Krekar

  – La meg spørre deg: Hva ville ha skjedd, hvis jeg i en eller annen islamsk stat latterliggjorde systemet, skjelte ut politikerne og kalte sharia-loven for alt det du kaller vårt lovverk?, skrev kurdiske Mahammad Rah til Mulla Krekar.
 5. Gutten som fikk alle til å måpe


  På topplisten finner vi også en Youtube-video som fikk mange av oss til å smile.

  14 år gamle Tilman framførte «Great Balls of Fire» under sin The Voice-audition i Tyskland, noe som fikk over 65.000 i Norge til å dele videoen, som ble omtalt av nettsiden Viraltube.no, med sine Facebook-venner.Legg til sol_no på SnapChat