Vis mer

Disse norske klippene har tatt internett med storm

Det er flere enn Ylvis som har fått millioner av mennesker til å le verden over.

(upublisert) Opprettet 1. Ylvis, selvfølgelig  «The Fox» gikk sin seiersgang rundt i hele verden etter at den ble sluppet i fjor. Etter bare 35 dager hadde revevideoen blitt vist over 100 millioner ganger på YouTube, ifølge VG.

  I skrivende stund har den blitt sett over 550 millioner ganger.

  Og internasjonal oppmerksomhet, ja, det fikk de. De gjestet store talkshows over hele verden, som blant annet Ellen DeGeneres, Jimmy Fallon og Today Show.


 2. Jo (35) ble USA-kjendis som slask i båt  I sommer fikk reklamefilmen, som oppfordrer båtførere til å holde seg edru, stor oppmerksomhet utenfor Norges grenser.

  TV 2 skrev blant annet at den er sett over 5 millioner ganger i 150 forskjellige land.

  Og det var spesielt hovedpersonen i reklamen, Jo Gill Næss, som hadde fått en svært solbrun kropp og billige solbriller for anledningen, som høstet inn skryt.


  Filmen ble lagd som en del av kampanjen «Klar for sjøen», hvor organisasjonen «Av og Til» ønsket å oppfordre båtførere til å holde seg edru.


 3. Norsk Tipping-reklame


  For noen uker siden skrev Sedenne.no om en Norsk Tipping-reklame fra 2000-tallet som igjen hadde fått nytt liv i utlandet.

  Norsk Tipping er kjent for å levere reklamer som er både annerledes og spenstige, og alltid med slagordet «Lottomillionærer er ikke som andre millionærer».

  Den siste tida har reklamen, hvor en blind fyr kjøper seg en Harley Davidson-motorsykkel for sin gevinst, blitt sett over 17 millioner ganger. 4. Slik lever de norske bolerne  Henrik Thodesen og Odd-Magnus Williamson har også vakt oppsikt i utlandet den siste tida. I humorserien «En helt vanlig dag» demonstrerer de to komikerne nemlig hvilke ekstreme tiltak enkelte bolere tar til for å fremstå som ekstra stor og muskuløs.

  Og dette gikk ikke hus forbi blant utenlandske medier. Den har allerede fått over 2,5 millioner visninger, kanskje også fordi både FoxE! NewsOUT og New York Post skrev om videoen.

  Humoren ble derimot ikke plukket opp av New York Post. «Store bodybuilder invaderer en liten norsk by for å få opp egoet sitt», slår artikkelen fast.

  - Folk er jo helt fucka i hodet generelt, som Martin Tranmæl pleide å si, sier Williamson om all den utenlandske omtalen til Dagbladet.


 5. Karl Johan - Limbo  Tilfeldige menneskers Limbo-dans på Karl Johan fikk mange verden over til å le.

  Klippet fra TV-serien «Karl Johan» er nå sett over 3,5 millioner ganger på NRKs Youtube-kanal for humor. I tillegg har den blitt delt på en rekke utenlandske nettsteder.

  Ifølge NRK delte nettstedet The Lad Bible videoen på sin egen Facebook-side, der den fikk millioner med visninger. Også Huffington Post hyllet klippet for å være morsomt uten å gå over streken.


 6. Karl Johan i Los Angeles  Det er ikke bare Limbo-dansen Hasse Hope og Erik Solbakken har gjort suksess med i NRK-programmet «Karl Johan».

  Denne uka har de nok en gang fått humoren sin ut i det store land, etter de dro til Los Angeles for å lage en amerikansk versjon av humorprogrammet.

  Dagbladet skriver at de møtte gutta Anthony «Young Certified» Dagher og Qasim Ruthless Khan, som bidro til Folkets Film: «Under Sixty Seconds».

  Nå har videoen tatt av på YouTube, og over 400 000 mennesker har sett den der. I tillegg har flere nettsider som blant annet Reddit omtalt sketsjen.


 7. Kong Harald vitser om troll og dronningen  Men det er ikke bare våre norske komikerne som får internasjonal oppmerksomhet. Også selveste Kong Harald har fått smake på det «å bli viral».

  NRK-programmet «Året med Kongefamilien», der seerne får oppsummert hva kongefamilien har gjort det seneste året, har blitt en liten tradisjon på statskanalen.

  Og årets oppsummering ble kanskje litt annerledes enn hva folk kanskje hadde forventet, da humorkongen Harald dro til med en vits hvor han kalte dronning Sonja for et «troll». 

  Ifølge Side3 gikk klippet viralt på sosiale medier i Norge, men den ble også lagt merke til i utlandet. Blant annet ble det hele oversatt til engelsk av en bruker på det populære bildenettstedet Imgur.


 8. Angelina ga verden frysninger  Norske Talenter-vinner Angelina Jordan (9) ga hele verden frysninger med sin utrolig sangstemme. Ikke bare vant hun den norske konkurransen, hun fikk medier verden over til å skrive om henne.

  Ifølge VG tok også skuespiller Ashton Kutcher til ordet om Jordan. Han delte nemlig en video av den unge jenta på sin Facebook-side, som følges av over 17 millioner mennesker. 

  Bare dager etter hennes audition omtalte nettsider som kroatiske 24 Sata, britiske Metro, franske Le Matin, taiwanske Apple Daily, den greske bloggen Eirinika og belgiske De Redactie, samt amerikanske The Blaze, The Daily Dot og Gawker hennes stemme, skrev Dagbladet.

  Huffington Post spurte også: «Er denne jenta den neste Amy Winehouse?».


 9. Basse  Tilbake i 2012 ble sørlendingen Basse Andersen en kjent ansikt, både her til lands og i utlandet.

  Det var NRK Sørlandet som la ut en tv-reportasje på sine nettsider om den lettskremte mannen. Derifra tok det ikke lang tid før den ble en farsott på nettet, hvor den ble hyppig delt på Facebook og Twitter.

  Den ble også tekstet til engelsk, noe som gjorde at talkshowdronninga, Ellen DeGeneres, viste den på sitt program.

  Ifølge Dagbladet skrev også den britiske avisa Daily Mail en lang sak om Basse.

  Godt over 3 millioner mennesker har sett videoen på Youtube til nå.


 10. «Newton»-Lines pubertetsvideo stormet på nettet


  (FOTO: NRK)

  «Newton»-programleder Line Jansrud fikk mye oppmerksomhet i april tidligere i år. I en episode av det populærvitenskapelige NRK-programmet forklarte hun og viste hvordan vaginaen fungerte - med en kvinnelig modell.

  Dette skapte også overskrifter i utlandet, hvor blant annet nettstedet rt.com og The Daily Beast omtalte programmet. 

  Se videoen her.


Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.