Disse låtene hører vi på når vi har sex

Ifølge en Spotify-undersøkelse.I en undersøkelse gjort på oppdrag for streamingtjenesten Spotify ble 2000 briter i alderen 18 til 91 intervjuet for å finne ut av sammenhengen mellom musikk, romantikk og forførelse, skriver CNN.

Resultatet var ikke bare overraskende når det kom til hvilken låt som var foretrukket for å "skape rett stemning", men også at deltagerene fortalte at musikken som spilte i bakgrunnen hadde 40 prosent større sjanse for å tenne dem enn partnerens berøring.

Mannen bak studien, psykolog Daniel Mullensiefen, kunne også avsløre at menn i stor grad var villig til å gå på akkord med egen musikksmak for å oppnå sex.

Hvordan henger musikk og sex sammen, og hva er "topplåtene"?
 1. Biokjemisk sammenheng mellom musikk og følelser
  En studie publisert på forskningnettstedet Phys.org viser til en direkte sammenheng mellom følelsene musikk kan få oss til å kjenne på og kroppens utløsning av signalstoffet dopamin.


  Dopamin er den samme nevrotransmitteren som oppstår under sex, eller når man tar noen former for narkotika, i følge en av forskerene bak studien, Robert J. Zatorre ved McGill Univeristy i Montreal. 2. Spotify-brukernes topp 10 "sexlåter"


  – Mennesker bruker musikk til å både kommunisere intensjonene sine i en romantisk setting, og for påvirke humøret under et møte med en annen person, sier psykolog Daniel Müllensiefen om undersøkelsen skriver Huh Magazine.

  Dette er Spotify-brukernes topp 10 liste:

  Dirty Dancing - Hva som helst fra soundtracket
  Marvin Gaye - Sexual Healing
  Ravel - Bolero
  Berlin - Take My Breath Away
  Barry White - Anything from his collection
  Marvin Gaye - Let’s Get It On
  Righteous Brothers - Unchained Melody
  Celine Dion - My Heart Will Go On
  Serge Gainsbourg - Je T`aime
  Whitney Houston - I Will Always Love you


 3. Alle sjangere kan påvirke oss


  Det er avgjørende at man selv får velge hvilken musikk man lytter til og når man vil lytte, for at den skal påvirke oss positivt, og det er mer enn bare én musikktype som kan påvirke oss positivt, mener Marie Strand Skånland, stipendiat ved Senter for musikk og helse på Norges musikkhøgskole, til Kvinneguiden.no.

  - Forskning som er gjort på musikk og følelser, og musikk og helse, viser at musikk kan være spesielt effektivt når vi ønsker å regulere følelser og stress. Mange har et nært forhold til musikk og opplever at det å lytte til musikk gjør dem godt, forteller hun.


 4. Kvinneguidens "sengekos"-liste


  Kvinneguiden spurte sine lesere hvilke låter eller artister de foretrakk å høre på mens de hadde sex, og basert på forslagene fikk de strømmetjenesten WIMP til å lage en spilleliste.

  Disse 9 låtene ble tatt med:

  Moby - Lift Me Up
  Portishead - Wandering Star
  Death Cab For Cutie - I Will Possess Your Heart
  Nine Inch Nails - Closer
  John Mayer - I Don't Trust Myself (With Loving You)
  Placebo - Running Up That Hill
  Evanescence - What You Want
  Thirty Seconds To Mars - Kings and Queens
  André Rieu - Casanova: Nonnenchor


Legg til sol_no på SnapChat