Vis mer

Disse filmene fikk terningkast 6 i 2015

Fikk du ikke med deg disse? Det burde du!

(upublisert) Opprettet 1. Birdman
  I dette dramaet prøver en noe aldrende actionhelt å erobre Broadway. I kjølvannet av dette skildres ulike sider av kjendistilværelsen, kreativitet, menneskelig sårbarhet og det å ville bli sett. «Den har gnisten og gløden som løfter en film», skriver Dagbladet. Også Filmpolitiet gir filmen terningkast 6.

  Her kan du lese anmeldelsen fra Dagbladet.
  Her kan du lese anmeldelsen fra Filmpolitiet.


 2. Jag stannar tiden
  Filmen er basert på de helt unike bildene og fortellingene til den russiske filmfotografen Vladislav Mikosha. De er særlig basert på opplevelsene hans sør i Russland og på Krim i den tidlige og seneste fasen av krigen. VG ga filmen terningkast 6, og kalte den «historiefortelling i særklasse».

  Her kan du lese anmeldelsen.


 3. Citizenfour
  Filmen om varsleren Edward Snowden får terningkast 6 av Filmpolitiet og VG. «En av vår tids viktigste dokumentarer», skriver Filmpolitiet.

  Her kan du lese anmeldelsen til VG.
  Her kan du lese anmeldelsen til Filmpolitiet.


 4. Sangen om havet
  «Sangen om havet» handler om noe så sørgelig som død og atskillelse. Men også om håp og forklaring og fantastiske eventyr, skriver VGs anmelder, og triller en sekser.

  Her kan du lese anmeldelsen.


 5. Søstre
  Tre søstre i tjueårene får beskjed om at deres far, som forlot dem som barn til fordel for en annen kvinne, har dødd. I begravelsen blir de kjent med deres mye yngre halvsøster Suzu.

  «Den japanske mesteren Hirokazu Koreedas familieforening stikker ut livets bratte snarveier, til fortrolige møter med andre i virkelige relasjoner, der utsikt møter innsikt», skriver Dagbladet.

  Her kan du lese anmeldelsen.


 6. Taxi Teheran
  Taxi Teheran er en varm satire som veksler mellom det kjærlige, det alvorlige og det humoristiske. I 2010 fikk iranske Jafar Panahi forbud mot å lage film i 20 år, etter å ha bidratt under demonstrasjonene i Iran i 2009. Dette er den tredje filmen han har laget siden 2010 og fått smuglet ut til Vesten.

  Filmen fikk terningkast 6 av Dagbladet.

  Her kan du lese anmeldelsen.


 7. Mad Max: Fury Road
  Dette er fjerde film i serien om Mad Max. Dagbladets anmelder beskriver den som en avantgardistisk actionfilm som minner mer om en postapokalyptisk sirkusforestilling enn en tradisjonell filmfortelling. Side2s anmelder mener filmen er en lenge etterlengtet triumf.

  Begge gir filmen terningkast 6.

  Her kan du lese anmeldelsen til Side2.
  Her kan du lese anmeldelsen til Dagbladet.


 8. It Follows  «Fungerer både som grøsser og som en visuelt forførende sjangerdekonstruksjon», skrev Dagbladets anmelder og trillet en sekser.


  Her kan du lese anmeldelsen.


 9. Der vindane møtes
  Dette krigsdramaet forteller historien om Erna (Laura Peterson), en av de mange tusen estlenderne som Stalin deporterte under andre verdenskrig. Filmpolitiet ga terningkast 6.

  Her kan du lese anmeldelsen.


 10. Saul fia
  Saul Ausländer (Géza Röhrig) er en av jødene som er tvunget til å gjøre de skitneste jobbene for nazistene i en konsentrasjonsleir under andre verdenskrig. En dag oppdager Saul liket av en ung gutt som han mener er hans egen sønn. Filmpolitiets anmelder skriver at «Saul fia» er en helt rå filmopplevelse og litt av en mental prøvelse.

  Her kan du lese anmeldelsen.


 11. Star Wars: The Force Awakens
  Filmpolitiet er svært begeistret for Star Wars-film nummer syv, og beskriver den som en spektakulær frisk start som setter prequel-filmene fra 1999-2005 i skammekroken, men står skulder til skulder med de originale.

  Her kan du lese anmeldelsen.Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.