Dette lurer «alle» på om «Farmen» 2017

Årets gård er annerledes.

 

Nordmenn elsker «Farmen». Vi har gått gjennom hva folk leter etter i jakten på mer informasjon om det populære TV-programmet. Vi har brukt funksjonen Google Autocomplete til å få et innblikk i hvilke ord folk har brukt mest. På den måten har vi kunnet titte inn i søkestrømmen til befolkningen.


Farmen 2017 vinner


Leif Einar Lothe, bedre kjent som «Lothepus», vant «Farmen kjendis» 2017. 47-åringen fra Ullensvang i Hardanger dro det lengste strået mot bakekjendis Ida Gran-Jansen i finalen som ble sendt på TV 2 12. februar.

Farmen 2017 premiere


«Farmen» 2017 hadde premiere på TV 2 mandag 25. september. Seertallet for premieren var det dårligste på 14 år - med 678.000 seere på lineær-TV, ifølge Nettavisen.

Både TV 2 og TV-ekspert Thomas Høiby mener imidlertid at tallet er bra, tatt i betraktning at mange ser «Farmen» på nett og i opptak.

- Når halvparten av alle mellom 20 og 49 år som ser på TV velger «Farmen», kan vi ikke være mindre enn strålende fornøyd, sier programredaktør Jarle Nakken i TV 2 til Nettavisen.

Farmen 2017 kjendis


Det første sesongen av Farmen kjendis hadde premiere i januar og gikk på TV vinteren 2017. Programmet har blitt omtalt som den største TV 2-suksessen noensinne, og 1,5 millioner benket seg for å se finalen.

I mai vant Farmen kjendis Gullruten for «beste konkurranse reality».

Det er allerede klart hvem som skal være med i sesong 2 Farmen kjendis. Programmet har allerede blitt spilt inn på Finnsvika Gård i Halden og skal vises på TV 2 i 2018.

Disse 12 er med i sesong 2 av Farmen kjendis:

 • Aune Sand, kunstner

 • Frank Løke, tidligere håndballspiller

 • Stian «Staysman» Thorbjørnsen, artist

 • Erlend Elias, make-up-artist og stylist

 • Dennis Vareide, YouTuber

 • Stian Sandø, programleder for Newton

 • Inga Berit Lein, tidligere «Jakten på kjærligheten»-bonde

 • Martine Ek Hagen, skiløper

 • Johanne Thybo-Hansen, fra «Jegertvillingene» på TVNorge

 • Kristine Thybo-Hansen, fra «Jegertvillingene» på TVNorge

 • Maiken Wahlstrøm Nilsen, tidligere «Top Model»-deltager

 • Lene Elise Bergum, selger/skuespiller


Farmen 2017 gård


Farmen-gården 2017 er Sandvika gård på Flostaøya i Arendal. Gården ble til på slutten av 1700-tallet, og var i drift til krigen.

Sandvika gård skiller seg fra tidligere gårder ved at den er mer maritim.

- Dette er en helt annen type gård enn det vi har vært på før. Her er det ingen kornåker og jorder rundt – derimot ligger gården idyllisk til i en vik ved sjøen, sier produsent i produksjonsselskapet Strix, Amund Simensen, til TV 2.

Arendals Tidende skriver at gården ligger like ved Raet nasjonalpark, og at området er et yndet sted for båtturister.

- Det er jo helt klart den største utfordringen vi har i år. Det kommer til å være båter i nærheten kanskje de første ukene, men det vil nok avta. Det må vi akseptere og leve med, sa produsent Simensen til lokalavisa før filmingen startet i sommer.

Gården er leid ut av familien Tangen, ifølge VG. Før innspillingen startet, har gården gjennomgått store endringer og fått både låve, bakstehus og storbondehus. Selv om fargevalgene ikke er noe Tangen-familien ville gått for selv, er de fornøyd med 1917-versjonen av gården.

- Nå er den slik som den egentlig burde være, sa Leif Garry Tangen til avisa.