Det er vanskelig å forstå hvor digre disse trærne er før man ser videoen

California er ikke bare Hollywood og strandliv.

(upublisert) Opprettet
California er ikke bare Hollywood, Alcatraz og strandliv. USAs mest befolkede stat har en pittoresk natur som strekker seg fra golde ørkenlandskap til tette, frodige skoger. I sistnevnte finner du også de gigantiske redwood-trærne, som ellers bare er å oppdrive i nabostaten Oregon og ... Kina. Den magesugende videoen øverst på denne siden gir et veldig godt bilde på akkurat hvor massive de utrydningstrærne er, og følger en drone den lange veien opp stammen. Opptakene kommer fra fotografen Chad Johnson, via Lost Coast Outpost.
Motivet er turistattraksjonen Trees of Mystery på grensa mellom California og Oregon, fra da forstanderne målte høyden til The Brotherhood Tree. 75 meter er visst fasiten. Det kan være intenst bare å se på videoen - men tenk på de som faktisk måtte klatre opp stammen til trekronene for å gjøre jobben sin! PS. For ordens skyld kan vi nevne at det finnes mye høyere trær enn Brotherhood Tree. Rekorden tilhører redwood-broren Hyperion på 115 meter. Det er så høyt at vokterne ikke engang vil røpe hvor det befinner seg, i frykt for at besøkende skader giganten eller økosystemet dens med besøkene sine.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.