Derfor er Taylor Swift en av tidenes popstjerner

Det kan virke som om alt hun tar i blir til gull. SOL forsøker å finne ut hvorfor.

Derfor er Taylor Swift en av tidenes popstjerner
(upublisert) Opprettet


Elsk henne, eller hat henne (de fleste synes å velge det første), men man må erkjenne at den 25 år gamle popstjernen er et verdensfenomen som mangler sidestykke.

Frøken Swift har nærmest vokst opp i rampelyset. Fra gjennombruddet hennes som ung og lovende countrystjerne i en alder av 16 år, til å bli en av verdens mest kjente pop-prinsesser, moteikon og filantropist.

https://twitter.com/taylorswift13/status/618161144872742912

6,371,729,992 milliarder


Fra debutalbumet hennes i 2006 og frem til hennes siste plate 1989 har Taylor Swift solgt mer enn 40 millioner album, og sangene hennes har blitt lastet ned over 130 millioner ganger.

Dette er tall som gjorde at hun vant Global Recording Artist-prisen i 2014 fra IFPI (International Federation of the Phonographic Industry) foran populære artister som Ed Sheeran og One Direction.

Musikkvideoene hennes er minst like populære. I skrivende stund er det totale antallet visninger på Youtube-kanalen hennes (6,371,729,992 milliarder), nesten like høyt som antall mennesker på kloden vår.

Det er hevet over all tvil at hun skriver og fremfører musikk som begeistrer, men er det bare musikken som gjør henne populær?

(FOTO: Instagram, SipaUSA/NTB Scanpix)

Alt handler om fansen


Enten det er en dansekonkurranse med den yngste delen av fanskaren sin, eller å bestille pizza til beundrere som venter utenfor hotellet for å få et glimt av superstjernen - Taylor Swift gjør mye for å vise at hun setter pris på støtten deres.

Før jul i fjor valgte hun ut 32 "følgere" på Tumblr, som hun sendte gaver til. Pakkene inneholdt alt polaroidkameraer til en utstoppet rev, og alle fikk et håndskrevet brev med et personlig innhold, rettet kun til hver enkelt mottager.

Dette er bare en av flere ting Swift har gjort i løpet av sin snart ti år lange karriere. Hun har også dukket opp uinvitert i brylluppet til en fan, besøkte en kreftsyk åtteåring i Boston, og inviterte på hjemmebakte cookies og sniklytting i forkant av utgivelsen av albumet 1989.

Kunne ikke laste instagram


Kjendisvenner og kjendisbeundrere


Det er ikke bare mannen i gata som elsker Taylor Swift. Hun er kjent for å "samle" på kjendisvenner, og på kontaktlisten hennes finner man navn som Cara Delavigne, Selena Gomez, Justin Bieber, og flere andre enn det er plass til å nevne.

Og når hun drar opp Lisa Kudrow på scenen for å synge "Smelly Cat", kan man vanskelig gjøre annet enn å la seg begeistre.

https://twitter.com/jenniferh2525/status/636774566656761856?ref_src=twsrc^tfw

Flere artister har skrytt Swift opp i skyene, som blant andre Elvis Costello, Neill Young og Shirley Manson, og som særlig har komplimentert henne for låtskriving og fremtoning under konserter.

Andre kjendiser har også uttrykt sin beundring i andre former, som for eksempel Dwayne "The Rock" Johnson på programmet Lip Sync Battle:

¨

Snillest når det stormer som verst


Det har ikke vært fritt for konflikt rundt popprinsessen, men selv når kontroversene har nådd kokepunktet klarer Swift å snu situasjonen.

Mange husker for eksempel da Kanye West avbrøt Swifts takketale under MTV Music Awards, eller da fanskarene til Taylor og Avril Lavigne startet en Twitterfeide om hvem av de to artistene som tok seg mest tid til fansen sin.

Kanye-konflikten varte riktignok en stund, men de ble venner til slutt, og Avril Lavigne ble i slutten av august invitert opp på scenen da Swift gjestet San Diego, og de to fremførte Lavignes hitlåt "Complicated" sammen.

En annen artist som sikkert snart vil dele scene med Swift er folk rock-artisten Ryan Adams. Han slapp nylig en coverversjon av hele 1989-albumet, noe Swift selv har uttalt at er surrealistisk og som en drøm.

- Sårheten til Adams gir albumet en helt ny dimensjon som ikke var der fra før av, uttalte hun nylig i et radiointervju på Beats 1. 

Kilder: IFPI, YouTube, Instagram, Billboard, Hollywoodlife, People, Vanity Fair, Businessinsider, Pop-Buzz, CNN, Salon, Daily Mail, Pitchfork

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer