Vis mer

«Denne videoen kan endre livet ditt!»

Tør du ta utfordringen?

(upublisert) Opprettet


 

Svenske Patrik Wincent er terapeut og stifter av Sveriges senter for internett- og dataspillavhengighet i Stockholm.

I denne kampanjevideoen roper han et varsku om den retningen dagens samfunn tar med Internett, sosiale medier og dataspill rundt oss til alle døgnets tider.

«Vi kan trolig alle være enige i at teknologi er noe flott og noe vi bør omfavne, men i mange tilfeller blir folk avskjært fra den virkelige verden og hypnotisert av teknologien», skriver han under videoen på YouTube.

Wincent har selv slitt med både alkohol og dataspill-avhengighet. Etter at han fikk hjelp, valgte han å utdanne seg til terapeut og dedikere livet til å hjelpe andre med avhengighet til dataspill eller internett.

I videoen tar han et oppgjør med denne utviklingen og kommer i tillegg med en utfordring:

«Velg en dag denne uka hvor du slår av alle elektroniske dingser for en hel dag.»

Videoen avsluttes med følgende oppfordring:

«Legg ned mobiltelefonen. Begynn å sosialisere med andre mennesker og tilbring tid sammen i den virkelige verden».

Internett-akutten behandler årlig omtrent 500 svensker mot avhengigheter for mobilen, sosiale medier, porno, dataspill, shopping og pengespill.

Levert avVi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.