Vis mer

Den yngste i søskenflokken er den morsomste

I hvert fall ifølge seg selv!

(upublisert) Opprettet
Er du den yngste i søskenflokken? Da har du sikkert hørt det bli sagt, eller lest saker om at du er den morsomste av dine søsken.

Det er en "uskreven sannhet" at den sistefødte er den som er den gøyale, og en spørreundersøkelse utført av YouGov i Storbritannia bekrefter dette – når man spør søskenene selv.

Les også: Takk dine småsøsken! De gjør deg nemlig friskere

(Saken fortsetter under bildet)

(FOTO: YouGov.co.uk)

Enighet om at minstemann er morsomst


Undersøkelsen viser at de yngste opplever at de er festligere enn sine eldre søsken, faktisk hele 46 prosent.

De scorer også høyere på "Mer avslappet" og "Mer omgjengelig". Men er dette tilfeldig, eller finnes det en sammenheng med hvor i søskenrekken man er?

– Det finnes mye kliniske bevis, men du kan jo ikke akkurat klone noen og gi de en annen plass i rekkefølgen, så det finnes ingen konkrete bevis for dette, sier psykolog og forfatter Linda Blair til The Guardian.

Fødselsrekkefølge har ingen betydning


Det finnes noen forskere som understreker at all forskning på dette området, og det er mye, peker i alle retninger, skriver Julia M. Rohrer fra universitetet i Leipzig i nettjournalen PNAS, gjenngitt av Forskning.no.

Hun presenterer funnene i en undersøkelse der resultatet forteller at det ikke finnes noen sammenheng mellom personlighetstrekk og rekkefølge i søskenflokken.

Hva mener du?


Forskningen på dette spriker som sagt, og man finner nok studier som underbygger de fleste meningene på dette området.

Og dersom både de yngste og eldste i en søskenflokk er enige om hvem som er den morsomste i søskenflokken ,så spiller det liten rolle hva forskerne sier.

Men hva mener du er riktig?Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.