- Den beste serien jeg har sett på lenge

Reaksjonene er mange på NRKs nye krimserie Øyevitne.

(upublisert) Opprettet
Mandag var det premiere på NRKs nye storsatsning, Øyevitne. Krimserien har høstet mange gode terningkast, og fikk femmer både av Dagbladet, Aftenposten og VG.
Også på Twitter har reaksjonene strømmet inn. Flere påpeker at de allerede gleder seg til neste episode. - Når det mest irriterende med første episode av #øyevitne var en dårlig sminket "blåveis" lover det bra for fortsettelsen, skriver Tage Thorstensen på Twitter. Men ikke alle er like begeistret. - Hadde håpet, men dette var veldig lite troverdig. Zap!, skriver Lars-Petter Kjos på Twitter. Se flere reaksjoner i bunn av saken.

Derfor heter serien Øyevitne

Det har vært full forvirring rundt tittelen på NRKs nye krim. Mange har stilt spørsmål ved hvorfor serien har fått navnet Øyevitne og ikke Øyenvitne. Ifølge Dagbladet, er det ikke noe mystisk som ligger bak tittelvalget. Øyevitne og Øyenvitne er likestilte former. - Øyenvitne er forsåvidt et litt rart ord. Jeg innså at det muligens var litt gammeldags, derfor endte vi opp med å velge øyevitne som er tettest opp til språkbruken vår i dag, sier regissør Jarl Emsell Larsen til Dagbladet. Og for de som ikke fikk den med seg, dette er plottet:  To 15 år gamle gutter blir øyevitner til et blodbad på et avsidesliggende sandtak i Mysen. Guttene blir fanget i en serie av farlige løgner når de inngår en pakt om å aldri fortelle noen av drapene de var vitne til. Saken forbli uoppklart så lenge guttene er tause, men så forstår drapsmannen at han er sett.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.