Vis mer

De beste filmene du bare får sett på Netflix

SOL hjelper deg i Netflix-jungelen.

(upublisert) Opprettet
Tidene der du måtte vente flere måneder før de nyeste filmene kunne sees fra godstolen hjemme i stua, er forbi. Nå slippes stadig flere av godbitene direkte til strømmetjenester som Netflix.

Strømmeselskapet har blitt en gigantaktør på markedet og pøser ut nye filmer og tv-serier hver eneste uke. Kvaliteten er varierende, men det er likevel mye å glede seg over.

En av dem er storfilmen Annihilation, med Natalie Portman i hovedrollen. Filmen hadde premiere på kino i USA i slutten av februar, men ble sluppet rett på Netflix i Europa mandag, skriver Aftenposten.

Nå har vi i SOL samlet de beste filmene som kun er tilgjengelig gjennom strømme­tjenesten. Felles for dem alle er at de har fått gode tilbakemeldinger på nettsteder som Internet Movie Database (iMDB) og Rotten Tomatoes.

Annihilation (2018)
Ingen ringere enn Natalie Portman spiller i denne sci-fi-thrilleren av Alex Garland, mannen bak Oscar-vinneren Ex Machina.

Ektemannen til biologen Lena forsvinner på mystisk vis under en ekspedisjon på et hemmelig oppdrag. Sammen med fire andre naturvitenskapskvinner sendes hun inn i et avstengt karanteneområde.

«En forbrytelse mot filmknunsten at det ikke er mulig å se denne filmen på kino», skriver Dagbladet, som ga terningkast seks.

Aftenposten anbefaler også filmen, men nøyde seg med fem prikker på terningen.

iMDB: 7,8/10
Rotten Tomatoes: 87 %
Netflix: Se filmen

First They Killed My Father (2017)
Angelina Jolies historiske drama om hvordan en 5-år gammel jente må kjempe for livet under det grusomme Røde Khmer-regimet i Kambodsja på 70-tallet.

Filmen baserer seg på boken med samme navn av forfatteren og menneskerettighetsaktivisten Loung Ung.

iMDB: 7,2/10
Rotten Tomatoes: 89 %
Netflix: Se filmen

I Don't Feel At Home In This World Anymore (2017)
Svart krimkomedie om hvordan en kvinne etter å ha blitt ranet finner en ny mening med livet ved å jakte på ranerne sammen med sin ensomme nabo.

Det viser seg derimot å bli langt farligere enn de trodde.

iMDB: 7,0/10
Rotten Tomatoes: 88 %
Netflix: Se filmen

Mudbound (2017)
Rystende og provoserende drama om raseskille i USA som ble nominert til fire Oscar, blant annet av Mary J. Blige for beste birolle.

To familier fra Mississippi, den ene svart og den andre hvit, må takle den brutale virkeligheten etter andre verdenskrig og må kjempe mot rasisme og fordommer.

iMDB: 7,5/10
Rotten Tomatoes: 96 %
Netflix: Se filmen

Okja (2017)
Actionfylt eventyrdrama med blant andre superstjernene Tilda Swinton og Jake Gyllenhaal i hovedrollene.

En ung jente risikerer alt for å forhindre at et stort selskap kidnapper hennes beste venn - et fascinerende beist med navnet Okja.

«Denne filmen kan gjøre deg til vegetarianer», skrev NRK Filmpolitiet, og ga terningkast fire.

iMDB: 7,4/10
Rotten Tomatoes: 85 %
Netflix: Se filmen

Beasts of No Nation (2015)
Et knallsterkt krigsdrama som forteller historien om lille Agu, en gutt som mister familien sin og blir tvunget til å kjempe som barnesoldat under en borgerkrig i et ikke-navngitt afrikansk land.

Netflix' første eksklusive film fikk svært god mottakelse.

«Beasts Of No Nation er en hard og vanskelig film å se, men noen ganger må man bare tåle det. Dette er en slik anledning», skrev NRK Filmpolitiet.

iMDB: 7,8/10
Rotten Tomatoes: 91 %
Netflix: Se filmen

Our Souls At Night (2017)
Romantisk feel-good-drama med de aldrende stjernene Jane Fonda og Robert Redford, som spiller sammen for første gang siden 1979.

Louis og Addie er begge enslige etter å ha mistet mann og kone. De to har vært naboer i 40 år, men har knapt snakket med hverandre. Da Addie en dag besøker Louis, starter en romanse å blomstre.

Gnistrende Fonda og Redford i intimt soveromsdrama, skrev Aftenposten og ga terningkast fire.

iMDB: 6,9/10
Rotten Tomatoes: 92 %
Netflix: Se filmen

Fikk du med deg disse?


Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.