De 10 mest populære jentenavnene i 2014

Og de 10 mest populære guttenavnene.

(upublisert) Opprettet
Toppnavnene fra 2012, Nora og Lucas er tilbake som de mest populære navnene. Det viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå. De danket ut Emma og Filip som var på topp i 2013. Se hvilket navn som er på topp i ditt fylke i bunn av saken.

Mest populære jentenavn:

1. Nora/Norah 2. Emma 3. Sara/Sarah 4. Sofie/Sophie 5. Emilie 6. Anna 7. Linnea/Linea 8. Thea/Tea 9. Maja/Maia/Maya 10. Sofia/Sophia

Mest populære guttenavn:

1. Lucas/Lukas 2. William 3. Markus/Marcus 4. Emil 5. Oskar/Oscar 6. Mathias/Matias 7. Magnus 8. Filip/Fillip/Philip 9. Jakob/Jacob 10. Aksel/Axel
Til tross for at Nora og Lucas er Norges mest populære navn, er det noen lokale variasjoner. Mohammad ligger på topp i Oslo, mens Noah er det mest populære guttenavnet i Vest-Agder. Anna er et av jentenavnene som klatrer mest. Det er på topp i Sogn og Fjordane, mens Julie er vinneren i Akershus. (KILDE: Statistisk sentralbyrå)(KILDE: Statistisk sentralbyrå)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.