Dagens beste på TV tirsdag

Vi anbefaler to filmer i kveld: en norsk melankolsk komedie og et stillferdig drama om folk som sliter med søvnen og livet generelt. Hvis du er ute etter noe helt annet er nedtellingen til Eurovision (eller Melodi Grand Prix) i gang!

(upublisert) Opprettet
Den enkleste oversikten over kveldens TV-programmer får du ved å bruke SOLs TV-guide. Her kan du også lage din egen TV-guide med bare dine kanaler. Her er våre favoritter i kveld: Hvordan blir fremtiden for den nypensjonerte lokføreren? (Foto: Imdb.com)

16.20: O'Horten (NRK1)

Odd Horten (Bård Owe) går av med pensjon som lokfører og feires som bare det. Men hvordan blir fremtiden til mannen som alltid er alene? Dette er noe så finurlig som en melankolsk komedie, men siden den er norsk så er det kanskje helt naturlig. Filmen er laget av Bent Hamer og i de andre rollene dukker blant andre  Bjarte Hjelmeland, Gard Eidsvold, Bjørn Floberg, og Anette Sagen (jepp, hun som hopper på ski) opp.   Bob og Charlotte sliter med selvtilliten, søvnløshet og livet generelt under mens de hver for seg besøker Tokyo. En fin film om pussige folk. (Foto: Imdb.com)

21.00 Lost in Translation (TV 2 Filmkanalen)

En perle! Den lett avdankede filmstjernen Bob Harris og unge, retningsløse Charlotte er to amerikanere på besøk i Tokyo. Bob (Bill Murray) skal spille inn en reklamefilm for whisky, mens Charlotte (Scarlett Johansson) har blitt med sin arbeidsnarkomane ektemann på jobbtur. En natt ingen av dem får sove, krysses Bob og Charlottes veier i baren på luksushotellet der begge bor. Sammen oppdager de Tokyo, møter lokalbefolkningen og får litt ny tro på livet. Det får nok du også av å se den.   Nedtellingen er i gang! Per Sundnes, Marte Stokstad, Erik Solbakken, Marianne Jemtegård, Linda Eide, Christer Falck og Jan Fredrik Karlsen varmer opp til vårens mest glamorøse eventyr: Eurovision Song Contest. (Foto: NRK)

21.10: Adresse Baku! (NRK1)

Premiere! Årets Eurovision Song Contest (på godt norsk: Melodi Grand Prix) finner sted i Baku, Aserbajdsjan. Kveldens Adresse Baku! er det første av fire program der de 42 låtene som skal være med i showet presenteres, analyseres, og dømmes av ekspertpanelet du kan se på bildet over. Så hvis du ikke kan vente med å ta frem fjærboaen og paljettene til 26. mai kan du varme opp sammen med dem allerede nå.  

Her er flere TV-lister

Kveldens filmer (alle kanaler) Kveldens dokumentarer (alle kanaler) Dagens sportssendinger (alle kanaler) Hva skal du se på TV i kveld? Kom gjerne med forslag til andre programmer som går i kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.