- Barna koser seg, da betyr det ikke noe hva jeg mener om Halloween

Vi spurte om Halloween er gull eller tull. Svarene lot ikke vente på seg.

(upublisert) Opprettet

I dag blir Halloween markert på ulikt vis av store og små i hele landet.

Fredag morgen spurte vi SOLs følgere på Facebook om Halloween er en morsom begivenhet, eller noe tull vi kunne klart oss uten. Som ventet var reaksjonene delt; noen synes dagen er topp, andre mener den er bånn.

Her har vi samlet tre av de positive reaksjonene og tre av de negative. (Innleggene kan være noe redigert.)

Tre positive:

- Tenk å få lov å tigge godteri av naboer

Kjempemorsomt. Tenk deg å være liten og få lov til å kle seg ut, gå ute i mørket med mange andre barn og i tillegg få lov å tigge godteri av naboer. Jeg råkoser meg på denne dagen. Så lenge barna vet «kjørereglene» de må følge og ikke plage de som har slått av utelyset , takke for godteri og ikke gjøre slemme pek, så er dette en flott tradisjon.

- Nesten det samme som julebukk

Ser noen argumenterer med at det er ikke norsk, og at julebukk er myyye bedre... Det er jo nesten akkurat det samme! En kler seg ut, går på døra til fremmede og krever snop for et par sure vers av en julesang! De aller aller fleste barna dropper knep-biten uansett, og pøbler finnes det året rundt uansett hvordan du snur og vender på det! Kjempegøy dag for store og små. Ser aldeles ikke problemet med å ha en ekstra festdag. De som ikke vil feire; la vær da vel, og slå av lyset ute!

- Barna koser seg, da betyr det ikke noe hva jeg mener

Sett fra et barns synspunkt, må Halloween være en utrolig morsom dag. Kle seg ut, mørkt, litt skummelt, og på toppen av det hele få litt godterier. Herlig.
Hva jeg selv da mener om dagen og tradisjonen, kommer litt i andre rekke og er egentlig ubetydelig. 

Tre negative:

- Barn tillater seg å bli småkriminelle

Tull! En lite hyggelig begivenhet hvor enkelte barn tillater seg å bli småkriminelle. Politiet får inn mange anmeldelser hvert år, på for eksempel ruteknusing!

- Liker ikke at barneskolen arrangerer Halloween-kveld

Halloween er bare tull. Men handelstanden ser jo helst at vi feirer dagen. Verre er det at barneskolen arrangerer Halloween-kveld. Liker det ikke.

- Vi glemmer våre egne tradisjoner

Bare tull. Enda en USA-import. Vi glemmer jo helt våre egne gamle tradisjoner. Hva med julebukk? Hadde ikke et barn på døren i 2013. La oss beholde og holde liv i våre egne tradisjoner.

Hva mener du? Fortsett debatten i kommentarfeltet under eller på våre Facebook-sider.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.