Vis mer

Appen skapte frykt og furore - nå viser det seg at det hele var tull

Tinder-app for folk som vil møtes for å slåss.

(upublisert) Opprettet


- Rumblr er app for slåss-entusiaster, der man kan finne, møte og bekjempe andre slåsskjemper i nærheten, skrev "utviklerne" på nettsiden.

Store medier som Independent, Vice, Aftonbladet og Daily Mirror omtalte appen, noe som naturligvis førte til at den fikk oppmerksomhet over hele verden.

I beskrivelsen sto det at appen minnet mye dating-appen Tinder: Man oppretter en profil, matcher med likesinnede, men i stedet for å gå på date, møtes man til en god, gammeldags nevekamp.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

(FOTO: Rumblr)

Reaksjonene lot ikke vente på seg. Fortvilte mødre tok kontakt med Rumblr, mens Twitter-kokte.

- Jeg har ikke ord ..., skrev en Twitter-bruker, mens andre syntes ideen var strålende.

- Hvor kan jeg finne appen?, skrev en annen.

Men denne uken kom beskjeden fra Rumblr-folkene: det hele er et PR-stunt. Og de hadde lurt en rekke seriøse medier.  

- Rumblr startet som et prosjekt for å hjelpe oss å lansere PR-firmaet vårt, skrev firmaet Van Hughes i en pressemelding og la til:

- Vi forstår at noen av dere oppriktig så frem til å bruke en app som Rumblr, og vi er lei oss for å skuffe dere. Men hvis dere virkelig ønsker å slåss, bør dere i stede vurdere å kjempe mot gjengvold, vold i hjemmet og ungdomskriminalitet.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.