Alle med mensen må bruke pannebånd og det er ikke lov å plystre!

Dette er de snåleste jobbreglene.

(upublisert) Opprettet
Det er mye man kan irritere seg over på jobb.

Alle med mensen må bruke pannebånd

I 2004 ble Lidls ansatte bedt om å bruke et spesielt pannebånd om de menstruerte. Dagligvarekjeden mente det - hold pusten - ble lettere å måle hvem som tok ekstra mange dopauser slik. Regelen fikk selvsagt ikke stå lenge.
Dette er bare et illustrasjonsbilde, altså. (Foto: Colourbox)Dette er bare et illustrasjonsbilde, altså. (Foto: Colourbox)

Vil du få barn eller gifte deg? Send en søknad eller få sparken

Det dekadende flyselskapet Qatar Airways vinner stadig priser for fantastisk service, men kan ikke beskyldes for å behandle sine kvinnelige ansatte særlig eksklusivt. Kabinpersonalet deres må søke om å få lov til å gifte seg eller bli gravide, og selskapet forbeholder seg retten til å avskjedige dem om det ikke passer. Det liker en norsk fagforening så dårlig at de vil nekte Qatar å fly til Norge. (Foto: Colourbox)Argh! (Foto: Colourbox)

Melkemannen som ble nekta å plystre

- Skal de nekte fuglene å kvitre også? De lager mer bråk enn meg! parerte den 52 år gamle melkemannen Kevin Gifford da han ble nektet å plystre på ruta si. Han pleide å gjøre morgenturen litt mindre kjedelig ved å plystre og kanskje synge litt på klassikere som 500 Miles, men måtte slutte etter klager. Det vites ikke om noen ba ham synge inni seg.

Jobb i kommunen? Ta skjegget!

Du får ikke ha antydninger til skjegg engang om du skal jobbe for de lokale myndighetene i den japanske byen Isesaki. Til gjengjeld har visst enkelte lokale kunder klagd over at ansiktshåret til de offentlige tjenestemennene (regner vi med) er ubehagelig. Ja men da så. Sorry kompis. (Foto: Colourbox)Sorry kompis. (Foto: Colourbox)

Ingen OL i arbeidstida

Media var kjapt på ballen da Fabian Stang nektet sine ansatte i Oslo kommune å se på OL i arbeidstida sist vinter. - Da må man avtale med lokal arbeidsgiver og jobbe en time ekstra, slo ordføreren fast. Ikke like snålt på alle arbeidsplasser, kanskje, men kontroversielt nok til at Stang etter hvert så seg nødt til å snu. Sånn halvveis. Oops. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix)Oops. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix)

Dropp tunfisken!

Hos det australske byggefirmaet Texco Construction kan de bare glemme å ha tunfisk på brødskiva. Det har sjefen sagt. - Mange kunder er på besøk i kontorene våre og da kan det ikke lukte ekkelt, argumenterer sjefen sjøl, Matt Barker.
Rett ut! (Foto: Colourbox)Rett ut! (Foto: Colourbox)

Ikke lov å peke med én finger i disneyworld

Disney er kjent for å ha svært strenge regler for sine produkter. For eksempel sluttet de å vise figurer som røyker i filmene sine for noen år siden. Skal du jobbe i en av fornøyelsesparken deres, gjelder også en rekke mer eller mindre snåler regler. For eksempel får ikke ansatte i hovedparken Disneyworld peke med bare én finger for å vise noen veien. Minst to! Minnie safer med ikke mindre enn fire fingre. (Foto: AFP Photo / Yoshikazu Tsuno)Minnie safer med ikke mindre enn fire fingre. (Foto: AFP Photo / Yoshikazu Tsuno)

Kaffe eller knark?

Narkotester på jobb er forholdsvis vanlige i for eksempel USA, mens de tilhører sjeldenhetene her i Norge. Med mindre du jobber i oljebransjen, da. Og de uanmeldte rusprøvene kan ha stressende resultat. Det fikk oljearbeider Egil Halvorsen smertelig erfare da narkotesten hans viste positivt etter at han hadde drukket kaffe. Heldigvis løste det seg til slutt, men testutstyret som ble brukt skal visst ha en feilmargin på opptil fem prosent. Tvi tvi! Vokt deg for kaffen. (Foto: Colourbox)Vokt deg for kaffen. (Foto: Colourbox)

Ikke lov å fiske på do!

Det stilles litt andre krav til idrettsutøvere enn vanlige arbeidstakere, men til syvende og sist er jo de også helt vanlige mennesker. Eller? Man må i hvert fall gruble litt på hvorfor reglementet under de olympiske lekene i Sochi eksplisitt sa fra om at det ikke er lov å fiske i toalettene i OL-landsbyen. Skitt fiske? https://twitter.com/SebToots/status/429546115604938752

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.