Alanah fikk voldtektstrusler fra unge gutter - kontaktet moren deres

Nå har hun fått svar. Sjekk morens reaksjon.

Alanah Pearce fikk nok av voldtektstruslene som stadig dukket opp i sosiale medier, og bestemte seg for å sette en stopper for problemet. Den australske spilljournalisten ble overrasket da hun oppdaget at avsenderne stort sett ikke var middelaldrene menn, men unge gutter. Pearce gjorde da det som enhver ansvarlig voksen burde gjøre. Hun sladret til mødrene deres.
Pearce: - Hei Anna, jeg kjenner ikke deg, men jeg lurer på om (sensurert) er din sønn? Moren: - Ja, det er han. Hvordan det? Pearce: - Jeg har aldri snakket med ham før, men han sendte en urovekkende melding på min offentlige Facebook-profil i dag, som jeg lurer på om du kunne vært interessert i å diskutere med ham. Morens reaksjon da hun ser sønnens melding, viser at alt håp ikke er ute for den unge gutten. Ifølge Pearce har hun foreløpig bare fått svar fra én av de fire mødrene hun sendte melding til. Stuntet har fått mye oppmerksomhet, og siden fredag har innlegget fått 62.000 favorittmarkeringer og over 39.000 retweets.

Mye hat

Men Alanah er ikke den eneste som har vært plaget av nettroll. Tidligere leder for Senterpartiungdommen, Sandra Borch, fikk kjenne netthetsen på kroppen. Uttalelser som «Du er ikke egnet for videre reproduksjon og burde skytes» og oppfordringer til voldtekt, var noe av grunnen til at Borch trakk seg ut av politikken. Også artisten Adelén Rusillo Steen (17), har opplevd hets på Internett. Etter hun la ut en dansevideo på Instagram, rant det inn negative tilbakemeldinger om kroppen hennes, skriver Se og Hør. I Sverige har programleder Robert Aschberg ledet en klappjakt på netthatere i TV-programmet Trolljegerne. Han stiller gjerningspersonene til veggs og tar et oppgjør med «trollene» på nettet. - Sånne idioter skal kjøles ned, sier Aschberg til Aftenposten.