Vis mer

Advarer: Ny svindel sprer seg på Facebook

Ser du denne linken, må du ikke klikke på den!

(upublisert) Opprettet


Ikke lenge etter at Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg offentliggjorde at de jobber med en «liker ikke»-knapp, blir nyheten nå utnyttet av svindlere.

Svindelen går ut på at du får en annonse i nyhetsfeeden din, hvor du inviteres til å laste ned den såkalte «tommel ned»-knappen.

Skadelig programvare


I denne annononsen oppfordres du til å klikke på en link, og til å dele innlegget med dine Facebook-venner. Svindlerne ber deg også om å fylle ut et skjema, og dermed får de tak i dine personlige opplysninger, skriver nettstedet Hackread.com.

Ifølge nettstedet kan noen av linkene brukes til å installere skadelig programvare på PCen din, eller spre virus. Informasjonen du skriver inn i skjemaet skal også kunne brukes til å spamme både deg og kontaktene dine via e-post.

Vil neppe bli «tommel ned»Da Mark Zuckerberg 15. september slapp nyheten om at det vil komme en «liker ikke»-knapp, sa han også at det ikke engang er sikkert om knappen vil bli kalt «misliker» eller «dislike».

Han la til at det vil være mer riktig å legge til rette for en funksjon hvor man kan vise empati i saken hvor det ville vært uanstendig å trykke «liker». For eksempel på en Facebook-post om en naturkatastrofe, eller et dødsfall.

Det er også mye som gjenstår før en slik knapp vil være på plass.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.