Advarer: Ny svindel sprer seg på Facebook

Ser du denne linken, må du ikke klikke på den!Ikke lenge etter at Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg offentliggjorde at de jobber med en «liker ikke»-knapp, blir nyheten nå utnyttet av svindlere.

Svindelen går ut på at du får en annonse i nyhetsfeeden din, hvor du inviteres til å laste ned den såkalte «tommel ned»-knappen.

Skadelig programvare


I denne annononsen oppfordres du til å klikke på en link, og til å dele innlegget med dine Facebook-venner. Svindlerne ber deg også om å fylle ut et skjema, og dermed får de tak i dine personlige opplysninger, skriver nettstedet Hackread.com.

Ifølge nettstedet kan noen av linkene brukes til å installere skadelig programvare på PCen din, eller spre virus. Informasjonen du skriver inn i skjemaet skal også kunne brukes til å spamme både deg og kontaktene dine via e-post.

Vil neppe bli «tommel ned»Da Mark Zuckerberg 15. september slapp nyheten om at det vil komme en «liker ikke»-knapp, sa han også at det ikke engang er sikkert om knappen vil bli kalt «misliker» eller «dislike».

Han la til at det vil være mer riktig å legge til rette for en funksjon hvor man kan vise empati i saken hvor det ville vært uanstendig å trykke «liker». For eksempel på en Facebook-post om en naturkatastrofe, eller et dødsfall.

Det er også mye som gjenstår før en slik knapp vil være på plass.