9 ting du kanskje ikke visste om Skam

Vet du hvem som har tatovering eller hvem som har vært barnestjerne?

Skam har tatt Norge med storm. Uten noen form for promotering, har ungdomsserien rukket å bli svært populær og har fått fans i alle aldre. En nøye kalkulert publiseringsstrategi i sosiale medier får æren for noe av suksessen, skriver Dagbladet.

TEST DEG SELV: Hvor mye vet du egentlig om Skam?

Serien har ikke bare fått mye oppmerksomhet på nettet, men har blant annet også vunnet pris for «Årets TV» i NATT&DAG.

SOL har samlet 9 ting du kanskje ikke visste om Skam, med mindre du er skikkelig blodfan da.

1. Chris har spilt i Linus i Svingen


Skam er ikke den første TV-serien Chris, eller Ina Svenningsdal som hun egentlig heter, har vært en del av. Hun spilte rollen som lille Åsa i Linus i Svingen i 2004 og samme rolle i Jul i Svingen i 2006.

(FOTO: Skjermdump NRK)

2. Og Noora har vært på TVNorge


Ifølge IMDB har Josefine Frida Pettersen som spiller Noora i Skam, tidligere hatt en liten rolle i Neste sommer på TVNorge. Hun spilte velformannens datter og var med i én episode i 2014 og én episode året etter.

Kunne ikke laste instagram


3. Men er det ikke?


Det er ikke bare jentene som har en aldri så liten TV-karriere bak seg. Drar du kjensel på denne lille karen? Ja, det stemmer, det er Marlon Langeland, aka. Jonas som er med på Barnas Superjul på NRK.

Kunne ikke laste instagram


4. Eva går på danselinja


Eller skuespilleren bak Eva da, Lisa Teige. I et intervju på podcasten Taco-fredag, forteller hun at NRK kontaktet skoler i Oslo i jakten på skuespillere. Det var dramalæreren som fortalte Teige om rollen.

- Vi på danselinjen er veldig glad i å gå på audition, for å få erfaring til seinere, så nesten halve klassen dro på audition, sier hun i podcasten.

NRK har slått ring rundt skuespillerne og skjermer de fra media. De gjør derfor ingen intervjuer med pressen, skriver Journalisten. Redaksjonssjef i P3, Håkon Moslet, begrunner det med skuespillernes unge alder, så podcast-intervjuet er trolig det første en av Skam-skuespillerne har gjort.

Kunne ikke laste instagram


5. De er venner i virkeligheten


Skuespillerene i suksesserien er også venner i virkeligheten, forteller Teige til Taco-fredag.

- Alle sammen er ganske travle, men vi møtes når vi kan. Vi er veldig gode venner, men det krever litt å bli kjent utenom serien fordi vi er inne i rollen når vi er på jobb.

Teige slår også fast at hun får masse spørsmål om han som spiller Jonas, men avslører at de ikke er kjærester at i virkeligheten.

Kunne ikke laste instagram


6. William er på samme russebuss som lille Marius


Den noe kjendisspekkede bussen heter «Normandy 2016» og ble presentert på et arrangement for Nesbrurussen i Asker fredag kveld. Det skriver TV 2. Russebussen gikk først under dekknavnet «Hemingway 2016», som de faktisk vant pris for.

Kunne ikke laste instagram


7. Og han har tatovering


Bare se her:

(Skjermdump: NRK)

8. De publiserer ikke ting på Instagram selv


Mange av karakterene i serien har profiler i sosiale medier og du tror kanskje det er skuespillerne selv som publiserer innholdet? Nei.

Håkon Moslet avslører til Journalisten at det Mari Magnus, Skams netthistorie-produser, som styrer kontoene på Instagram og Facebook.

Kunne ikke laste instagram


9. Dette er deres ekte navn


Noora Sætre = Josefine Frida Pettersen

Eva Kviig Mohn = Lisa Teige

Sana Bakkoush = Iman Meskini

Vilde Lien Hellerud = Ulrikke Falch

Chris Berg = Ina Svenningsdal

William Magnusson = Thomas Hayes

Nikolai Magnusson = Fredrik Vildgren

Jonas Noah Vasquez = Marlon Langeland

Isak Valtersen = Tarjei Sandvik Moe

Christoffer Schistad = Herman Tømmeraas

Eskild Tryggvason = Carl Martin Eggesbø