9 smarte iPhone-triks du kanskje ikke visste om

Har du noen gang tenkt over hvordan du fjerner de irriterende røde varslene?

1. Innstillingen som angivelig skal gi deg bedre søvn


Nylig kom innstillingen "Night Shift" på alle oppdaterte iPhoner. Ved å skru på denne innstillingen blir lyset på skjermen varmere (mer oransje) enn vanlig, noe som angivelig skal gjøre oss mer søvnige, skriver Independent.

Du kan slå på "Night Shift" manuelt eller sette på en automatisk innstilling som gjør at det "varme lyset" dukker opp når det er tid for å legge seg.

Gå til innstillinger –> Skjerm og lysstyrke –> Night Shift.

2. Slik fjerner du notifications


(FOTO: Arno Burgi / Dpa / NTB scanpix)

Har du også irritert deg over de røde varslene som dukker opp i tide og utide på skjermen din? Med mail, Facebook, Twitter, meldinger og andre apper på iPhonen blir det fort mange av dem.

Det er heldigvis utrolig lett å bli kvitt dem. I en fersk artikkel fra Expressen får man følgende oppskrift for å bli helt kvitt varslinger:

Gå inn til innstillinger –> Varslinger –> gå inn på den appen du ikke vil ha varsler fra. Skru av "Tillat varslinger".

Ønsker du bare bli kvitt sifrene, men ikke de røde sirklene? Skru av alternativet "Merk appsymbol".

3. Slik tar du bilder mens du filmer en video


(SKJERMDUMP)

Av og til holder det ikke bare å ta video av en spesiell hendelse - man skulle gjerne også hatt noen vanlige stillbilder. Med dette trikset er det faktisk mulig, skriver britiske Macworld.

Alt du trenger å gjøre er å trykke på den hvite sirkelen som dukker opp når du filmer med iPhonen din. Dessverre blir det ikke like bra kvalitet som om du skulle ha tatt et bilde i kamera-modus, men det får gå.

4. Skal du bruke mobilen lenge? Slik sparer du batteri


"Spareblussmodus" er en innstilling som kan være smart å kunne hvis du bruker iPhonen mye og ikke har en lader tilgjengelig.

Når mobilen går inn i denne modusen bruker den mindre krefter, som for eksempel på henting av e-poster, enkelte visuelle effekter, bakgrunnsoppdateringer og automatiske nedlastinger, skriver Macworld.

Gå inn til innstillinger –> batteri  –> slå på spareblussmodus.

5. Rist på mobilen for å angre

(FOTO: SOL.no)
Har du skrevet noe, for så å slette det og angret? Det er riktig nok en «angre»-funksjon dersom du har mobilen liggende når du skriver, men hvem av oss har egentlig det?

Skulle uhellet være ute trenger du bare å holde godt i telefonen med én hånd og riste den litt. Gjør du dette kommer det opp en liten tekstboks der du får mulighet til å angre på siste handling.

6. Lag dine egne vibreringsvarsler


Nettsiden A Plus kan by på en rekke gøyale tips og triks, og et av de er hvordan man lager sine egne vibreringsvarsler. På denne måten kan du vite hvem som ringer om du har mobilen i lomma

Her er det mye gøy du kan gjøre, spesielt om du er en racer på morsekoder. Slik gjør du det:

Gå til Innstillinger –> Lyder –> Ringetone –> Vibrering –> Opprett ny vibrering.

7. Slik får du blinkende LED-lys


Noen velger å kun ha vibrering når mobilen er på «lydløs», mens andre vil ha et blinkende lys. Det finnes sikkert også dem som liker å ha på alle varslingsfunksjonene.

iPhone har ikke noen dedikerte lysvarslinger, men det finnes en lysfunksjon for hørselshemmede man kan skru av og på som man ønsker.

Gå til Innstillinger –> Generelt –> Tilgjengelighet -> Scroll ned og skru på LED-varsel.

8. Bruk iPhonen din som et vater

(FOTO: SOL.no)
Det kunne jo tenkes at man skal til å henge opp en hylle, men at vateret ikke er å finne noe sted.

Ingen grunn til panikk. Alt du trenger å gjøre er å åpne kompass-applikasjonen på iPhonen din, sveipe til venstre og vipps så har du et fin-fint vater du kan bruke for å henge hyllen din rett, skriver Appsliced.

9. Sjekk hvor god dekning du egentlig har

(SKJERMDUMP: SOL)
Av og til kan man oppleve å ha «full dekning», men likevel slite med å sende SMS eller at det er dårlig forbindelse når man snakker i telefonen.

Ikonet som viser signalstyrken din er ikke så veldig presis, men det finnes et hemmelig triks for å sjekke hvor godt signalet faktisk er, skriver Dagbladet.

Dette gjør du ved å gå inn i det som heter «field test mode»:

1. Tast nummeret *3001#12345#* og trykk på ringe-knappen.

2. Hold inne lås/skru av-knappen fram til valget om å skru av telefonen dukker opp på skjermen din.

3. Til sist holder du inne hjem-knappen i overkant av fem sekunder. Du vil da se at signalindikatoren i venstre hjørne vil vises i tall.

Jo større negativ tall, desto dårligere dekning.