Vis mer

9 grunner til at vi elsker Beverly Hills 90210

Husker du åpningssekvensen til tidenes tenåringsdrama?

(upublisert) Opprettet


Det er i dag 25 år siden første episode av tenåringsdramaet Beverly Hills 90210 ble vist på TV for første gang. Gjennom 293 episoder fordelt på ti sesonger ble vi kjent med gjengen fra verdens mest kjente postkode.

Serier var utrolig populær, og satte standarden for hvordan fremtidige, lignende serier skulle være. Alt fra The O.C. til Greek bærer preg av å ha hentet inspirasjon fra 90210.

Hva var det som gjorde serien så populær? SOL gir deg våre teorier om hvorfor serien slo så godt an:
 1. Verdens beste åpningsekvens
 2. Så. Mye. Herlig. Drama.
  Hvem skulle ende opp med hvem? Var det Brenda og Dylan, eller Kelly og Dylan? Ville David få Donna, eller kom han til å bli lykkelig med Valeri? Hva med Brandon, og vennskapet med Andrea? Kom det til å bli noe mer? Konflikter, hjertesorg, brudd og tårer - men mest av alt glede og moro. Serien hadde alt.


 3. Vennskapene


  Kunne ikke laste instagram  Hvem ville vel ikke være bestevennen til den opprørske og rotløse rebellen Dylan, eller den stødige og lojale Brandon? Svaret er alle. Alle ville være vennen deres.


 4. TV-foreldrene over alle TV-foreldre


  Kunne ikke laste instagram  Jim og Cindy Walsh balanserte rollen som foreldre helt perfekt. De var snille og gode, men også strenge hvis de måtte. De kom med gode råd, og de var alltid forståelsesfulle. De var prototypen for hvordan TV-serieforeldre skulle være.


 5. The Peach Pit


  Kunne ikke laste instagram  Tenk om man etter en lang dag kunne stikke på Peach Pit og få servert en cheeseburger og brus av Nat? Det hadde vært drømmen.


 6. Serien tok for seg alvorlige og viktige temaer


  Kunne ikke laste instagram  Det var ikke bare hjerte-smerte eller lek og moro. Serien tok for seg tyngre tematikk, som for eksempel partnervold i relasjonen mellom Donna og Ray, eller David Silvers rusmisbruk.


 7. Gjesteopptredener av stjerner før de ble stjerner


  Kunne ikke laste instagram  Det var ikke bare Matthew Perry som dukket opp, men flere stjerner gjestet Beverly Hills før de selv ble store. Jessica Alba, David Arquette, og Vivica Fox er bare noen av stjernene som var innom serien.


 8. Kjekke gutter...


  Kunne ikke laste instagram 9. ...og pene jenter


  Kunne ikke laste instagramVi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.