9 geniale tips til matvarer du kan vaske med

Bruk det du allerede har på kjøkkenet.
 1. Coca Cola


  FOTO: NTB Scanpix

  Når middagen har svidd seg helt fast i bunnen av stekepanner og gryter, og bunnen forblir svart selv etter flere runder med oppvaskmidel og børste, kan løsningen være Cola.

  Hell brusen oppi gryta og la det stå noen timer før du vasker den, skriver Care2.com. Da skal det bli mye enklere å å den ren.

  Du kan også bruke brusen til å rengjøre toalettet. Hell colaen oppi og vent en time før du trekker ned.


 2. Natron og sitronsaft


  FOTO: Skjermdump Youtube

  Bland natron og saften fra en sitron i en skål. Nå har du et vaskemiddel som kan brukes til å fjerne flere tryper flekker. I denne videoen fra Food Network fjernes kaffebelegg fra en kaffekolbe ved hjelp av dette trikset.


 3. Ketsjup og salt


  FOTO: Skjermpump Youtube

  I den samme videoen vises også hvordan ketsjup og salt kan brukes som kobberpuss. Ta litt ketsjup på kobberet, strø på salt og gni med en klut. Og vips, så er kobberet skinnende blankt.

  Ketsjup kan også brukes som rengjøringsmiddel for messing, kobber og sølv, uten å bruke det sammen med salt. Gni metallet inn med ketsjup, la det virke en liten stund og tørk det av med en fuktig klut.


 4. Matolje


  FOTO: Colourbox

  Om man sliter med vond lukt fra sluk kan du bruke matolje for å få bukt med problemet. Sluk og vannlås kan tørke ut om det ikke er jevnlig tilførsel av vann. Den vonde lukten kommer som et resultat av uttørkingen. Dette kan særlig være et problem på hytter, hvor sluk og vannlåser står ubrukt i lengre perioder, skriver Klikk.no.

  Fagsjef Oddgeir Tobiassen i Norske Rørleggerbedrifters Landsforening, råder deg til å helle vann i rørene, og avslutte med noen dråper matolje på toppen.

  Mens vannet fukter og lager luftsperre, danner matoljen en hinne som forhindrer fordamping og holder på luktsperren.


 5. Tannkrem


  FOTO: NTB Scanpix

  Tannkrem kan brukes til å fjerne riper i glass. Men husk å bruke en type som inneholder natron. Påfør en liten mengde tannkrem på en klut, og kni forsiktig på ripen i rundt 30 sekunder, skriver Brightnest.com.

  Tørk bort tannkremen med en ren klut, og nyt synet av ripefritt glass! Dette trikset kan også brukes for å fjerne riper på billykter.


 6. Egg


  FOTO: NTB Scanpix

  Ved hjelp av egg og lunkent vann, blir flekkete gulv fine igjen på en, to, tre, ifølge Aftonbladet. Legg en eggeplumme i lunkent vann og bruk vannet til å bone med. Etterpå går du over gulvet med en fuktig klut, og når du er ferdig vil gulvet være speilblankt.


 7. Eddik


  FOTO: VG / NTB Scanpix

  Ved å blande lik mengde eddik og varmt vann får du et vaskemiddel som fungerer perfekt til å vaske vinduer med.

  Ifølge Brightnest bør du helle oppi en kopp av hver ingrediens om gangen, istedenfor å helle oppi alt med en gang. Eddiken fjerner rester av fett på overflaten, og vinduene blir skinnende rene.


 8. Sitron


  FOTO: NTB Scanpix

  Sitron har et høyt innhold av syre, og fungerer dermed godt som rengjøringsmiddel. Har spagettiretten eksplodert i mikrobølgeovnen, kan du lett rengjøre den med en halv sitron i en liten skål med vann.

  Sett skålen med sitronen inn i mikrobølgeoven og sett kjør den på full effekt i ett minutt. Nå har det ekle belegget løsnet, og alt du trenger å gjøre er å tørke den ren. I tillegg har den fått en god sitronlukt.


 9. Bakepulver  Bakepulveret er en multikunstner når det gjelder rengjøring, og kan brukes til både det ene og det andre. Blant annet blir stekeovnen skinnende ren ved hjelp av bakepulver og vann, skriver Klikk.no.

  Strø bakepulver i bunn av stekeovnen når du nettop har skrudd den av. Hell over litt vann, og gni. Tadaa: Ren ovn!

  Du kan også bruke bakepulver til å rengjøre kjeler, ved å la bakepulver og vann-blandingen stå i noen timer før du fjerner det med et plastredskap og skrubb.