Vis mer

9 filmer du vil bli skremt av

Høsten er for horror, så la deg selv bli begeistrende redd

(upublisert) Opprettet


Halloween nærmer seg med stormskritt, dagene blir kaldere og kveldene blir mørkere og mørkere. Det er høst i landet, og hva er vel bedre om høsten enn å la seg selv bli skremt av noen skikkelig gode skrekkfilmer?

Når mennesker blir redde øker pulsen, og kroppen går i forsvarsmodus - noe som gjør at vi reagerer raskere og blir mer fokusert. Dette gjør at vi kan respondere bedre på faren vi står overfor. Det er våre primale innstiknker som tar over så vi bedre kan beskytte oss selv.

Dersom man tar den réelle faren ut av ligningen, da sitter man igjen med adrenalinrushet som oppleves som behagelig. Og det er nok derfor mange liker skrekkfilmer. Redselen blir til noe begeistrende. Forskning ved University of Chicago slår fast at kroppen vår setter pris på den samtidige følelsen av behag og ubehag.

SOL har samlet 9 filmer som kommer til å skremme og begeistre deg i kveldsmørket:
 1.  Creep
  Den arbeidsledige videojournalisten Aaron svarer på en annonse på Craigslist der oppdraget er å tilbringe en dag samme med Josef og filme ham. Josef forteller at han er uhelbredelig syk og ønsker å lage en film til sin ufødte sønn. Herfra og ut blir filmen mørkere og mørkere.

  Hvor: Netflix


 2. Event Horizon
  Året er 2047 og romskipet Lewis and Clark blir sendt på et redningsoppdrag etter å ha mottatt et nødsignal fra et annet romskip Event Horizon - et forskningsfartøy som på mystisk vis forsvant sju år tidligere.

  Hvor: Netflix


 3. Sinister
  Krimforfatteren Ellison og familien hans flytter inn i et hus hvor en hel familie ble drept ni måneder tidlligere. Datteren til husets tidligere eiere er også forsvunnet, og Ellison håper å kunne bruke hendelsen som inspirasjon for sin nye bok.

  Hvor: Netflix


 4. Drag me to Hell
  Bankfunksjonæren Christine avslår en eldre dames søknad om betalingsutsettelse på lånet sitt. I skuffelse og sinne kaster den eldre damen en sigøynerforbannelse på Christine - en forbannelse som sier at hun vil oppleve tre dager med eskalerende plager før hun vil brenne i helvette til evig tid.

  Hvor: Netflix


 5. The Strangers
  Etter å ha vært i et vennepar sitt bryllup drar Kristen og James til hans foreldres sommerhus for å overnatte. Midt på natten banker en ung, blond jente på døren og spør etter en jente ved navn Tamara. Dette er starten på den lengste natten i deres liv.

  Hvor: Netflix


 6. Wolf Creek
  De tre vennene Liz, Kristy og Ben er på roadtrip og stopper ved et krater i nasjonalparken Wolf Creek. Motoren på bilen deres havarerer, og de ser seg nødt til å ta imot hjelp fra en mann de tilfeldigvis møter på, Mick.

  Hvor: Netflix


 7. The Orphanage
  Laura flytter tilbake til barnehjemmet der hun vokste opp, med planer om å åpne et hjem for barn med spesielle behov. Ting begynner å skurre når sønnen Simon forteller at han har truffet en maskert gutt, Tomas og at de to planlegger å rømme. Etter en krangel mellom mor og sønn oppdager hun at Simon har forsvunnet.

  Hvor: Netflix


 8. The Visit
  To barn reiser for å besøke sine besteforeldre som de aldri før har møtt. Det er til å begynne med hyggelig, og alt virker tilsynelatende normalt, men ting snur fort på den avsidesliggende gården i Pennsylvania.

  Hvor: På kino fra 7. oktober


 9. Villmark 2
  Et forlatt sanatorium skal rives, og fem kontraktsarbeidere skal gå gjennom byggets 300 rom for å sikre at det ikke er noe miljøfarlig avfall der. Det tar ikke lang tid før de stifter kjennskap til byggets brokete fortid.

  Hvor: På kino fra 9. oktober
Kilder: How Stuff Works, Science Daily,

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.