8 ukjente serier på Netflix du må se

SOL har valgt ut timesvis med kvalitetsunderholdning for kalde høstkvelder.

8 ukjente serier på Netflix du må se
(upublisert) Opprettet


Det var kanskje enklere før når man hadde en sendeplan å forholde seg til hvis man fulgte med på en TV-serie. TV 2 viste X-files, Scali var på NRK, og på TVNorge kunne man se på Venner og Fiender. Det var struktur.

Nå er man bortskjemt med flere TV-kanaler enn man strengt tatt trenger, og etter Netflix, HBO og andre strømmetjenester er det fort gjort å miste oversikten.

SOL har forsøkt å samle sammen en oversikt over Netflix-serier du kanskje ikke har sett, men som du absolutt burde ta en titt på:

 1. Orphan Black

  Plot

  Foreldreløse Sarah blir vitne til at en kvinne som er helt identisk med henne selv, hopper foran et tog og tar selvmord. Hun stjeler den avdødes identitet, og vikles inn i en dødelig konspirasjon.

  Sjanger
  Science fiction/Thriller

  3 sesonger

  Les anmeldelse hos Filmfront


 2. Residue

  Plot

  Årsaken til en eksplosjon i en britisk storby blir holdt skjult av myndighetene. I sin jakt på sannheten avdekker en kvinnelig fotojournalist paranormale fenomener.

  Sjanger
  Science fiction/Thriller

  Mini-serie

  Les anmeldelse hos Observer


 3. The Returned (USA)

  Plot

  Den amerikanske versjonen av den franske serier Les Revenants. Mennsker som lenge har vært død våkner til live igjen i en amerikansk småby.

  Sjanger
  Overnaturlig drama

  1 sesong

  Les anmeldelse hos AVClub


 4. Arne Dahl

  Plot

  A-laget, en spesialenhetet med seks politietterforskere, forsøker å finne ut av forbrytelser som som viser seg for vanskelig for politiet å løse.

  Sjanger
  Krim

  1 Sesong

  Les anmeldelse hos Metro


 5. The Shield

  Plot

  Politietterforskeren Vic Mackey leder en spesialenhet i LA-politiet. Han har et moralsk kompass som ikke alltid peker mot nord, men han får jobben gjort.

  Sjanger
  Krim/Drama

  7 sesonger

  Les anmeldelse hos Filmfront


 6. Peaky Blinders
  Plot
  Peaky Blinders-gjengen, ledet av Tommy Shelby, og den irske politimannen Major Chester Campbell møtes i Birmingham, England rett etter første verdenskrig i 1919. En blodig konflikt er i anmarsj.

  Sjanger
  Krimdrama

  1 sesong

  Les anmeldelse hos Popinsomniacs


 7. Luther
  Plot
  Politietterforsker John Luther starter opp i jobben etter å ha vært suspendert og innlagt på mentalsykehus i et halvt år.


  Sjanger
  Krim/Thriller

  3 sesonger

  Les anmeldelse hos Dagbladet


 8. Being Human
  Plot
  En vampyr, et spøkelse og en varulv bor sammen i et kollektiv i Bristol, England og forsøker så godt de klarer å leve et normalt liv og ikke tiltrekke seg oppmerksomhet fra folk rundt dem.

  Sjanger
  Overnaturlig drama

  5 sesonger

  Les anmeldelse hos Dagbladet


Kilder: Filmfront, Observer, AVClub, Metro, Filmfront, Popinsomniacs, Dagbladet, Dagbladet


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer